11/11/2022 Opinió
Arreu, els millors
Rafa Homet

El company i amic Oriol Martori porta el pes de la Direcció General de  Transports i Mobilitat des de fa unes setmanes. No ha rebut una herència fàcil ni endreçada, però això no em fa patir: en sap, li agrada i té capacitat i criteri de sobres per a lidiar amb els problemes sense resoldre que li han deixat sobre la taula.
El que em fa patir de debò és que tenim l’oportunitat històrica de resoldre el greu problema de mobilitat que pateix Castellar amb les connexions amb el món i ni l’alcalde ni el seu grup de govern han fet la feina. Insisteixo: resoldre. No els apanyos que s’anuncien regularment i que no van més enllà d’un titular. Resoldre vol dir resoldre la connexió de la carretera amb la C58c i la connexió ferroviària, que no és poca cosa. 
El Conseller Juli Fernandez de Sabadell, el secretari Marc Sanglas de Sant Llorenç Savall i el director general Martori de Castellar. Oportunitat històrica. 
Però ho hauríem de tenir millor: En tots aquests anys d’alcaldia de Som de Castellar no s’ha fet res d’utilitat fora de convocar actes tan potents comunicativament com buits de contingut real. Ara entenem per què a les converses amb l’Ajuntament de Sabadell el mandat 2015-2019 l’alcalde de Castellar va imposar com a condició per a negociar amb l’alcalde de Sabadell que el grup municipal d’ERC Castellar no en sapigués res. Ara  entenem per què el grup de govern no ha respost els missatges que li hem enviat demanant seure i parlar de la connexió amb l’autopista tranquil·lament, fora dels focus i amb voluntat de consens. Ara ho podem entendre tot.
Sembla ben bé que reclamar la connexió amb l’autopista sigui molt més rendible que no pas aconseguir-la. Que els interessos legítims del Govern a l’ombra socialista hagin passat per davant de les necessitats de Castellar.
Per la nostra part posarem fil a l’agulla per a resoldre el problema històric de la mala connexió. Confiem trobar per fi bona voluntat i els consensos que no ens han concedit quan qui manava no érem nosaltres.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris