24/07/2020 Opinió
Una altra Festa Major era possible i necessària
Rafa Homet, Dolors Ruiz, Josep Maria Calaf, Núria Raspall i Oriol Martori (Grup municipal d'ERC)

És evident que la Festa Major d’enguany no podia ser com sempre. Ni semblant a la de sempre.
Però la Festa Major del 2020, la Festa Major de la pandèmia, es podria haver convertit en un gran acte d’homenatge a tothom que ha estat a primera línia per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19.
No havia de ser una festa major d’actes multitudinaris, ni de sortir al carrer a passejar, ni de sopars amb amics. Podríem haver fet una festa major amb cultura de quilòmetre zero, amb els productors culturals del poble capaços d’organitzar, amb totes les garanties, actes de petit format a l’aire lliure en espais amb aforament limitat o en actes que arribessin a casa. 
Podríem haver demanat als castellarencs i castellarenques que féssim festa major des de casa, des del balcó, guarnint finestres i balcons per rememorar els carrers engalanats. Podríem haver fet festa major a la xarxa, aprofitar per explicar al món qui som i quins valors ens uneixen com a poble.
Però no, unilateralment la festa s’ha anul·lat. La ciutadania de Castellar és majoritàriament responsable i cal agrair-los sempre la seva bona actuació durant tota la pandèmia.
Anul·lar la Festa Major és una decisió històrica que calia haver pres amb consens. La setmana passada se’ns va informar de la intenció de l’alcalde i vam demanar temps per valorar-ho i proposar alternatives.
Ni al comitè de crisi ni a la comissió informativa hem tingut cap interlocutor per parlar de la Festa Major, només quinze minuts abans del ple municipal en Junta de Portaveus. Hi ha alternatives per fer una Festa Major adaptada a la realitat que ens està tocant viure, sense actes multitudinaris, que ajudi a no enfonsar el sector cultural i permeti a la ciutadania expressar l’agraïment a totes les persones que estan lluitant contra la pandèmia. Una festa major diferent i necessària, que ha estat anul·lada unilateralment per l’alcalde, malgrat que teníem un acord escrit per mantenir el pressupost de Festa Major. Ens sentim decebuts i disgustats. Cal creure en Castellar i en la seva gent, o no ens en sortirem.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris