25/11/2022 Opinió
25 de novembre, i a Castellar com anem?
Dolors Ruiz

Doncs a Castellar del Vallès...   Estic perduda al laberint de la pàgina web de l’ajuntament intentant trobar unes dades que em permetin ser objectiva a l’hora d’escriure aquest article, i a l’hora d’opinar sobre com evoluciona la violència masclista al nostre municipi. 
No puc dir si progressem adequadament perquè no puc comparar. Des que som Municipi Feminista no actualitzem les dades. I aquest no és un detall menor. De fet, busqui per on busqui, al web de l’ajuntament només trobo les estadístiques del 2019. Unes estadístiques facilitades per la Regidoria de Feminisme, corresponents a l’assessoria jurídica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) sobre el nombre d’usuàries per franges d’edat i per motius d’intervenció, així com les estadístiques d’atenció psicològica a infants i joves. Al web de l’Ajuntament no s’ha publicat res de més recent, en 2 anys i 6 mesos.   Per acabar amb les violències masclistes, les discriminacions i els abusos al nostre municipi és important saber que realment existeixen. 
Saber si augmenta el nombre de dones, infants i joves afectats ens pot dir si hem de dedicar molts més recursos per educar i prevenir, per reparar i acompanyar les víctimes i, en definitiva, per erradicar la violència masclista a Castellar.  
Fins que el nombre sigui zero cal que continuem treballant contra la violència de gènere tant des de la societat com des de les institucions. Fem més i fem-ho millor. Reparem agressions recents i no tan recents. 
Prou  violències masclistes! 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris