JGM2985_1440x961
Els golejadors Víctor León i Marc Estrada celebren un dels gols del partit. Albert San Andrés
20/12/2021 Esports
Victòria plàcida de la UE Castellar (0-5)

Els blanc-i-vermells golegen a l’Avià i tanquen l’any en tercer lloc

Albert San Andrés

La visita de la UE Castellar a l’Alfons Gonfaus d’Avià es va resoldre amb la golejada més àmplia de la temporada per a l’equip i els consolida en la zona alta de la taula abans de l’aturada nadalenca. Un total de quatre dels set partits programats per la jornada es van ajornar.

El ritme del conjunt castellarenc no afluixa i després de la derrota inesperada enfront del Can Rull, va ser l’Avià qui va pagar els plats trencats. L’equip entrenat per Abel Martínez no va poder aturar el festival de gols dels visitants, que encara van perdonar tres ocasions a porteria buida. Amb un partit molt seriós, la UE Castellar va millorar el joc d’àrea, una de les carències que va apuntar Santy Fernández en l’anterior jornada, aprofitant la feblesa defensiva del rival.

El poc ambient al Gonfaus no va ajudar a un equip local en hores baixes i que està patint el nivell de joc del grup 4 de Segona Catalana. Tot i arribar al partit sense perdre en les tres últimes jornades, l’Avià va topar amb un compacte Castellar que va dominar des de l’inici, sense donar opcions en cap de les facetes del joc.

L’equip de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández va necessitar 14 minuts per a obrir la caixa dels trons. Álex Moreno va fer el primer després d’una jugada col·lectiva de l’equip, rematant des de la dreta una pilota imparable. Des de llavors, els visitants van gaudir de diverses ocasions clares que van desordenar la defensa local, fins que Marc Estrada va fer el segon al 25’, fruit d’una escapa en solitari des de la zona de tres quarts.

El local Isaac Iglesias va ser expulsat per doble amonestació abans del descans, perjudicant encara més l’ordre defensiu del seu equip. Amb el 0-2 es va arribar al descans.

La represa va canviar la dinàmica dels locals, que sense res a perdre van avançar línies i van atrevir-se més en atac, amb pujades dels centrals fins passat el mig camp. Un aspecte que no va inquietar gaire als castellarencs, que amb molta seguretat defensiva van frustrar totes les internades.

Estrada va signar el doblet amb el tercer, després de lluitar una pilota dins de l’àrea al 53 i Moreno va arrodonir la festa al 77’, també fent doblet. El capità Víctor León va sentenciar el partit al 86’ en un remat des de prop del punt de penal, fent l’últim gol oficial blanc-i-vermell de l’any 2021.

“Era molt important la victòria abans de l’aturada nadalenca. L’equip ha estat sensacional, dominant el posicionament del joc, disposant d’ocasions i aprofitant-les davant d’un bon equip que ha trobat un rival més fort al davant. En la segona hem gestionat molt bé. Hem de felicitar els jugadors i seguir treballant per a començar l’any amb bon ritme i bon joc” va explicar el tècnic Santy Fernández després del partit.

Per la seva banda, Abel Martínez, tècnic local, va reconèixer que “el resultat cou i és difícil de digerir. Quan vam agafar l’equip es va establir un pla de treball i l’actitud ha canviat molt. Avui és el primer dia que hem patit el nivell de la categoria i ens ha costat més. La primera part ens ha condicionat molt per dues entregues de gol als davanters del Castellar i una expulsió injustificable per afrontar la segona part”.

Amb el 0-5 a la butxaca, l’equip aconsegueix la tercera posició momentània, ja que es van ajornar un total de quatre partits, entre ells el Can Rull – Joanenc, únics equips que podien igualar (Can Rull) o superar (Joanenc) als blanc-i-vermells a la taula. Amb el tercer lloc, els castellarencs enceten el període nadalenc amb els deures fets i tornaran el dissabte vuit de gener per a enfrontar-se al Can Trias al Cortiella.