DSC 8140_1440x961
Marc Ruano celebra el primer gol del partit enfront del San Juan de Montcada. Albert San Andrés
08/05/2023 Esports
La UE Castellar, en la recta final (5-1)

La golejada al San Juan de Montcada encarrila l'ascens

La UE Castellar és capaç del millor i del pitjor, de perdre amb qualsevol a guanyar a qualsevol. Capaços de caure contra el Montcada en l'últim sospir i de golejar al San Juan de Montcada, un dels equips més potents de la categoria, la setmana següent. Un 5-1 que encarrila l'ascens a Primera Catalana i que, fins i tot, pot arribar en la següent jornada, segons els resultats que es donin dels rivals.

El del San Juan era un partit perillós pel Castellar. Els blanc-i-vermells van ser el primer -i de moment únic- equip capaç de superar a casa seva als de Montcada, una revenja que ben segur estaven disposats a executar els visitants, tot i que ja havien aconseguit l'ascens. Al davant, un equip tocat per les últimes derrotes, però que sempre se sap créixer en l'adversitat i amb rivals d'entitat.

Ja van demostrar en el partit d'anada, que davant la contundència, res millor que el futbol vertical. Calcant el guió de Montcada, el San Juan va portar el pes en els primers minuts, però el Castellar la iniciativa, necessitant només 23 minuts perquè Marc Ruano obrís el marcador. Cinc després, una cavalcada èpica de David López des del mig del camp va acabar en un clar penal, que el capità Victor León es va encarregar de transformar. 2-0 i tot encarrilat davant d'un rival que va arribar al Cortiella amb baixes, però disposat a sumar els tres punts.

En l'arrencada, els de la barriada de Montcada van donar el primer ensurt, reduint distàncies, més per demèrit castellarenc que per mèrit seu. 2-1 amb 40 minuts pel davant, que posaven l'ai al cor a la grada.

Però van aparèixer les genialitats, amb un López desbocat que era capaç de controlar una assistència dins de l'àrea per a fer el 3-1 al 68', 10 minuts abans que Carlos Saavedra trenqués la sequera golejadora amb el 4-1 davant d'un descompost San Juan. Ruano posava la cirereta al partit en el 81, arrodonint amb la maneta. El Castellar va donar un nou cop a la taula per a posar ordre i encaminar l'ascens de manera definitiva.

"Són dos punts molt importants després de dues derrotes seguides. Hem entrat molt bé al partit i sabíem a què jugaven. Ells han vingut a competir i han estat un rival molt digne, però l'equip ha estat sensacional amb el 2-0. Amb el 2-1 hem reaccionat i l'equip s'ha vingut a dalt. Han estat molt bé amb el 3-1 i s'han sabut tancar bé. Els jugadors han estat sensacionals i estem molt contents amb la victòria. Ens ha entrat tot el que no va entrar la setmana passada" va explicar el tècnic Santy Fernández després del partit.

Ara a l'equip ja fa càlculs per a lligar de manera matemàtica l'ascens. Si l'equip és capaç de superar al Joanenc la pròxima jornada i el Montcada no guanya al Puig-reig, els de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández seran equip de Primera Catalana de manera matemàtica. "Amb tres punts més ens podria donar, però no depèn de nosaltres únicament i encara resten quatre partits. Només hem de pensar en el Joanenc per a puntuar i, després, aconseguir l'objectiu com més aviat millor" conclou el tècnic.

El somni és a tocar de nou i Sant Joan de Vilatorrada pot ser un vespre màgic pel Castellar -el Montcada juga unes hores abans- per a completar un nou històric ascens a Primera Catalana.