DSC 2978_1440x961
David López i Carlos Saavedra celebren el primer gol del partit enfront del Joanenc. Albert San Andrés
13/11/2022 Esports
La UE Castellar en ‘mode llegenda’ (4-1)

L’equip sap patir enfront del FC Joanenc i acaba golejant amb un home menys

L’equip està en ratxa i quan s’està en estat de gràcia es pot amb tot. Així ho va demostrar la UE Castellar enfront del FC Joanenc, en el partit que va enfrontar al segon i al tercer classificat, on tot i patir durant una part, van saber ser més efectius i golejar per 4-1 a un dels millors equips que ha passat pel Joan Cortiella aquesta temporada.

El Joanenc amb un 0-2 la passada temporada i l’empat a un a Sant Joan de Vilatorrada, era un dels visitants més complicats d’aquesta primera volta. Després de superar al Berga (3-2) i golejar a Gironella (2-4), el Tourmalet seguia amb l’equip del Bages, l’immediat perseguidor dels blanc-i-vermells. Un partit clau per a poder distanciar un rival en la lluita per la classificació per a la lligueta d’ascens.

I el partit no va ser fàcil. Els de Marc Viladrich és un dels equips més ben fets que ha passat pel Cortiella en l’última època i va saber pressionar al Castellar, que li va costar passar del mig camp en la primera part, com ja va passar enfront del Puig-reig i Sant Quirze. Però en aquesta ocasió l’equip va tenir calma i paciència i a un desbocat David López que al límit del descans va col·lapsar als bagencs amb una pilota creuada des de la frontal que va enfonsar a la xarxa del carrer Suïssa.

Com si fos un videojoc, en la segona l’equip va desbloquejar el ‘mode llegenda’, desfermant-se en atac i amb dues ocasions de gol fallades, gairebé a porteria buida. Els visitants van fer front marcant la defensa amb ràpides fuetades de la davantera. Una d’elles va acabar sent la jugada d’un discutit penal que Ricardo Sánchez va transformar en el 50’. Empat a un i gerra d’aigua freda.

I López va tornar a ser determinant. En un estat de forma formidable i amb tres gols en els últims dos partits, sembla que li vol fer la competència al pitxitxi Carlos Saavedra i en una internada per l’esquerra era tombat clarament dins de l’àrea i objecte de penal, que el capità Víctor León va transformar al 54’. Eren els minuts més vistosos de joc dels locals, que tres minuts després iniciaven una contra letal on Saavedra no va voler faltar a la festa del gol. Amb un xut de vaselina en carrera, el màxim golejador del grup amb set gols en vuit partits, va fixar el 3-1 amb una espectacular jugada, d’aquelles per gravar en vídeo i veure en bucle en un reel d’Instagram.

Però com a aquest equip li agrada l’èpica i el suspens, van decidir que guanyar així era massa fàcil i Carlos Ortiz veia la segona groga, marxant camí dels vestidors. Amb un home menys i 30 minuts pel davant, el Joanenc va reorganitzar-se davant del 4-4-1 castellarenc, però sense aconseguir gaire enfront d’una defensa on Abde i Víctor Moreno no van dubtar en el centre i Joel Castilla i Carles Peñalver van ser amos de les bandes.

Tot i jugar amb un home menys, les contres van ser l’arma d’un equip que va continuar jugant de manera superba tot i la inferioritat, creant perill en l’àrea contrària i que es va concretar amb el definitiu 4-1 signat per Castilla al 88’ i arrodonint aquesta partida en ‘mode llegenda’.

“L’equip està molt bé. Anímicament, després de guanyar a Berga i superar aquest petit Tourmalet, tenim molt bones sensacions. Hem dominat àrees, superant l’expulsió amb 30 minuts de joc encara pel davant. El Joanenc és un rival molt complicat i un equip molt ben treballat que no ha pogut superar-nos, demostrant que aquest equip està sensacional” va explicar el tècnic Santy Fernández, que no podrà estar a la banqueta a Taradell el pròxim dissabte després de veure una injusta vermella per demanar una targeta pels rivals. “Físicament l’equip està sensacional i la dinàmica és molt bona i haurem de continuar la ratxa la pròxima setmana lluny de casa” conclou.

Segurament el millor d’aquesta victòria és la sensació d’equip compacte que dona el Castellar aquesta temporada, on la polivalència dels jugadors és una de les millors armes per a Juan Antonio Roldán i on l’estat de gràcia de cognoms com López, Saavedra, León, Moreno o Estrada, està fent sumar de tres en tres i pressionant al Berga en el liderat.

A falta del partit del Berga enfront del Puig-reig d’aquesta tarda, l’equip és líder provisional amb sis victòries, un empat i una derrota.