El pòdium femení de la Sant Silvestre 2018. FOTO: CAC
El pòdium femení de la Sant Silvestre 2018. FOTO: CAC
02/01/2019 Esports
Torres i Otero guanyen la Sant Silvestre

90 inscrits en la cursa benèfica organitzada pel Club Atlètic Castellar i l’ESCOAC

Albert San Andrés

Si existeix una cursa que sigui divertida i competitiva a parts iguals, potser les Sant Silvestre de final d’any són les úniques en què es poden ajuntar disbauxa i competició. Si a més sumem que a Castellar és benèfica, extraiem una de les millors curses de l’any.


Sovint, el món de l’esport i la solidaritat van de la mà, com en el cas de la Sant Silvestre castellarenca que, com en edicions anteriors, ajunta el Club Atlètic Castellar i l’ESCOAC (Associació d’Ajuda al Poble Saharaui) per organitzar l’última cursa de l’any. Amb l’obligatorietat de portar dos quilos de menjar com a inscripció en benefici de les families desafavorides de la vila, la participació superava en 20 participants la del 2017 i eren un total de 90 els valents que s’alineaven a la línia de sortida del circuit de cros de Colobrers.


La gran quantitat de curses disputades als voltants  –Sabadell, Sant Cugat, Sant Llorenç Savall, Mollet, etc.– no van fer minvar els participants a Castellar i a les cinc de la tarda de l’últim dia de l’any arrencava la novena edició de la Sant Silvestre.
Hores abans de la prova de la ciutat brasilera de Sao Paulo –on va néixer aquesta prova l’any 1925 de la mà del periodista esportiu portuguès Cásper Líbero– al circuit de cinc quilòmetres ja es posicionaven per a la victòria dos atletes del club local, Marc Garriga i Jordi Graells, juntament amb Marc Otero (Joventut Atlètica Sabadell) marcant un ritme alt. Finalment era el sabadellenc qui guanyava per quarta vegada (15’50”) amb Graells segon i Garriga, tercer.


En categoria femenina, la castellarenca Miriam Torres era la guanyadora de la cursa dedicada al nom del pontífex Silvestre I –el primer papa que no va morir martiritzat per l’Imperi Romà en època de persecució– seguida d’Ainhoa Roldán i de Berta López, que completaven un podi totalment d’atletes castellarenques.


La Sant Silvestre és una cursa de retrobaments i felicitat, en la qual molts atletes del club verd aprofiten per a encetar la temporada hivernal en forma.


Iván i Dani Castellanos, Òscar i Martí Bertran, Josep Agell, Jaume Calvet, Mohamed Al Assad, Paola Clermont, Gervasio Garcia, Dani Garcia o Ignasi Giménez van ser cares conegudes a la prova de cap d’any, que els va entonar per menjar-se el raïm hores després.

 

13   homes

 


D’altra banda, en la segona jornada de pista coberta de Sabadell, els atletes del club van començar a aconseguir marques.
En categoria Sub 16, Jan Casamada va guanyar la sèrie dels 1000 m (2:49.46) amb bones marques de Paola Clermont (3:25.82) i Júlia Giba (4:07.02). En 60 m tanques, Paula Pi marcava 12,82 i Joan Pau Mèrida feia els 60 m en 9,07 i els 300 en 48,20. Alba Cuadras va marcar 9,46 als 60 m femení.


A Sub20-Sub18, Marc Garriga va marcar 4:26.14 als 1500 m i Eric Haba 7.69 als 60 m, amb Adrián Bernal en 7:62. Berta López,8.62 als 60 m i 1:06.29 als 400 m. Paula Pi, 12.82 als 60 m tanques.


Chema Cañadas va tancar la temporada amb un quart lloc al cros de Banyoles.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris