ASA9486_1440x961
Albert Germà condueix l'atac castellarenc, en una imatge d'arxiu. Albert San Andrés
16/03/2021 Esports
Proesa del CB Castellar a L’Hospitalet (96-99)

Els groc-i-negres inicien el camí en la Copa Federació superant amb èpica al Centre Catòlic

Albert San Andrés

Amb sis mesos de retard, per fi ha pogut debutar en lliga el CB Castellar i ho ha fet de la millor manera possible en una competició creada especialment per a poder competir el que resta d'any. Els groc-i-negres, que han estat un any sencer sense competir, van imposar-se diumenge en la pista del Centre Catòlic de L'Hospitalet per 96-99 en un partit que es va decidir a la pròrroga després d'un interessant desenllaç.

Aquesta temporada el club presidit per Josep Bordas militarà en el grup 2 de Copa Federació, pertanyent a la Primera Divisió nacional, és a dir, la Copa Catalunya dels últims anys reconvertida per la Federació Catalana de Bàsquet en lligueta. Aquesta categoria estarà diferenciada del Campeonato de España de Primera División, l'altra escissió de la Copa que jugarà per ascendir a lliga EBA i que comptarà amb 26 equips que formen cinc grups. En la Copa Federació hi ha dos grups de quatre equips cadascun que lluitaran per ser campions d'aquesta competició, on en cap dels casos hi haurà descens a Primera Catalana.

En aquesta segona jornada -es va ajornar el primer partit enfront del mateix rival la passada setmana- l'equip de Quim P. Alarcón va visitar la sempre complicada pista del Centre Catòlic de L'Hospitalet, amb un sorprenent desenllaç que va servir per aconseguir la primera victòria de la temporada.

A remolc durant tot el partit, els groc-i-negres queien de set al terme dels 10 primers minuts, on el tir exterior, amb quatre triples per banda, va ser determinant per acabar 27-20. El segon període no va ser millor pels de Pérez-Alarcón, que al descans perdien per 13 punts (53-40).

Tot va semblar decidit en el tercer, quan els de Miguel Ángel Larraz van arribar a dominar de 24 punts a dos minuts del final (70-46), on el junior castellarenc Marc Figueras va rescatar el seu equip amb sis punts des del perímetre que van servir per despertar l'ànima del grup amb un parcial total de 0-9. Tot i això el 71-55 semblava insalvable pels visitants.

Davant la incredulitat de tothom, Figueras es va convertir en l'heroi de l'últim quart. Debutant amb el primer equip, no li podia anar millor: tres triples més i un parcial 2-12 per a deixar el marcador 81-80 a dos del final. Fins i tot, Albert Germà i Albert Cadafalch van donar les possibilitats de victòria pel seu equip, però una anotació en els instants finals va forçar la pròrroga pels de L'Hospitalet.

Figueras va seguir fent de les seves des del perímetre amb tres triples més, acompanyat d'un de Cadafalch. Dels 15 punts en l'afegit, només tres van ser tirs interiors, aspecte que va donar la victòria als de Pérez-Alarcón amb un parcial de 12-15. El júnior va acabar com a màxim anotador del seu equip amb un total de 26 punts, 24 aconseguits des del perímetre i dos des de tir lliure.

"Bones sensacions a nivell d'equip i de ganes, de voler i de creure fins al final per guanyar. Esperem que això ens serveixi per a la pròxima setmana, aprenent dels errors i les virtuts" ha explicat a aquest mitjà el capità Albert Germà, que compta amb el factor pista per decantar la balança i "aconseguir la victòria sense haver de patir tant" en el segon partit consecutiu que els enfrontarà al Centre Catòlic.

Per la seva banda, Quim P. Alarcón ha valorat la victòria explicant que "després d'un any sense jugar i que en el primer partit puguem, no només guanyar, sinó reaccionar d'aquesta manera ho diu tot. Tot i la puntuació va ser un partit molt dur defensivament enfront d'un rival amb molt de talent i molt físic. Nosaltres hem d'estar al 100% per poder-los guanyar i l'equip està molt bé físicament, l'actitud als entrenaments és formidable i en aquesta victòria es reflecteix el nivell de treball i de positivitat, que a més ens ajuda a seguir".

El tècnic també va valorar el moment que ha viscut el seu equip després d'un any sencer sense competició: "No és un moment fàcil, ja que és complicat estar connectat quan et confinen i no pots entrenar o no pots fer-ho de la manera habitual. El jugador es desmotiva veient que no arriba la competició i ho necessita per donar-ho tot. Crec que una de les coses bones d'aquest equip és que d'ençà que hem tornat a entrenar s'ha fet donant al màxim tot i no saber quan tornaríem i s'ha treballat molt bé. La victòria ha ajudat anímicament".

Amb aquesta primera victòria, el CB Castellar és tercer del grup 2 de la Copa Federació, amb un partit menys. La Pia Sabadell lidera pel davant del CB Vilatorrada amb una victòria i una derrota cadascun. Aquest pròxim diumenge, Castellar i Centre Catòlic jugaran el partit de tornada que s'havia d'haver disputat la setmana passada. Un any sense bàsquet que per fi s'ha acabat.