A7 6894_1440x961
Diverses joves durant un entrenament de voleibol al pavelló Puigverd, aquesta setmana. El sènior A femení de vòlei del FS Castellar va aconseguir l’ascens a 3a Catalana ||Q. Pascual 
13/09/2020 Esports
Una nova realitat en l’esport

Els clubs castellarencs s’han hagut d’adaptar a les restriccions per a una pràctica més segura i evitar un nou tancament

Albert San Andrés

Des del 13 de març, incertesa és la paraula més repetida en el món de l’esport amateur. Un món on tot i moure’s un gran nombre d’esportistes, sembla que no tingui els mateixos drets que l’esport professional, on la resposta de les federacions respectives ha estat lenta, plena de dubtes i amb l’interès econòmic, sovint pel davant de l’esportiu. Ningú s’ha volgut mullar en excés i l’inici de totes les competicions d’equip -futbol, bàsquet, hoquei, futsal i vòlei- es van programar pel mes d’octubre, endarrerint al màxim la data i sense garanties reals de poder començar, sempre pendents de l’evolució dels rebrots de la covid-19.


Les mesures establertes pels respectius governs i federacions han fixat una sèrie de normes per a clubs i entitats d’obligat compliment per a tothom, que en la major part dels casos ens deixarà sense poder gaudir del nostre esport preferit durant -esperem que no- llarga temporada.


A Castellar, només el futbol ha obert les portes del seu camp al públic, una mesura que ha comportat un ampli dispositiu de gent per a controlar les incidències a la grada. Durant els tres partits que ha jugat el primer equip, una mitjana de 200 persones han omplert la grada d’un estadi que podria albergar fins a 900, el 30% de la capacitat del Cortiella. Però no ha estat fàcil, ja que el relaxament d’alguns assistents poden posar en perill aquesta situació i provocar el tancament fins, com a mínim, l’inici de la lliga.


“Estem agraïts, ja que després d’alguns problemes inicials, la gent s’ha comportat. Tot i això, es pot millorar més, ja que hem d’evitar qualsevol mena de problemes” ha reconegut el directiu Miki Vilanova. En els partits del primer equip es fa ús de fins a tres vestuaris per equip i la base ha d’entrar ja equipada al camp. En aquest cas, el club deixa entrar a un parell de pares a cada entrenament, que signaran el full i se’ls prendrà la temperatura i que s’han de situar al gol sud, per sortir abans que entrin els següents. A més s’ha de firmar la fulla proposada per la Federació Catalana i fer ús de gel, mascareta i distància.


Pel que fa als pavellons, el problema és molt més greu. El FS Castellar i les dues seccions de futbol sala i vòlei, que juguen al Joaquim Blume i Puigverd respectivament, ja han iniciat la temporada amb el protocol necessari. Ho faran tot a porta tancada -entrenaments i partits-, signant la preceptiva fulla de responsabilitat- fent ús de mascareta en zones comunes i els equips no podran compartir pista en cap moment. Els tècnics dels equips han de desinfectar les pilotes després de cada sessió i ningú fa ús dels vestuaris.


Com els taronges, el CB Castellar, tot i no haver començat encara, també s’adaptarà a aquestes mesures i a les proposades pel consistori, ja que com explica el seu president, Josep Bordas, “com a club ens devem al nostre ajuntament i a la nostra federació” i tampoc obrirà les portes d’entrenaments i partits.


L’hoquei patins també patirà les mesures restrictives al Dani Pedrosa i ja s’han habilitat diferents portes d’entrada i sortida per a no fer coincidir els diferents equips. “Hem començat els entrenaments seguint les mesures de seguretat publicades al BOE i coordinades per la Federació Catalana de Patinatge. Mantenim estables els grups de treball, aplicant les mesures oportunes” explica el coordinador Ramon Bassols. El club no permet tampoc l’ús de vestuaris i només els més petits poden anar acompanyats per un familiar. En el cas del primer equip, jugarà en format de minilliga, repetint l’anada i tornada en 15 dies i on s’enfrontaran a només cinc rivals en la primera fase del campionat.


El cas de l’atletisme és potser el més diferent de tots. Per ser un esport individual i on existeix menys contacte. El CA Castellar també obliga a signar el full de responsabilitat, amb obligació d’ús de la mascareta en zones comunes i sempre que no s’estigui fent activitat física. Cas diferent és el de l’escola d’atletisme on a banda de totes les mesures de seguretat anteriors, “els nens hauran de portar la seva pròpia aigua i els pares no podran entrar. Tindran espai de rebuda i de sortida per la porta gran del costat de les bitlles, per poder controlar millor els contagis” com remarca Àngel Vilalta, director tècnic del CA Castellar.


Mesures que s’han de respectar per garantir que una necessitat vital com l’esport no sigui un focus de contagi en aquesta nova -i estranya- nova realitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris