15  Bàsquet_1440x961
El jugador David Corominas és la gran aposta del primer equip groc-i-negre. || A. San Andrés
23/06/2022 Esports
El nou CB Castellar va prenent forma

Després de salvar-se al play-out, el club ha decidit prescindir de Quim Pérez-Alarcón i confiar en Isidre Traver a la banqueta

Després de tres temporades a la banqueta del CB Castellar, Quim Pérez-Alarcón serà substituït per Isidre Traver, tècnic que serà l’estendard del nou projecte esportiu del club, en què el primer equip vol ser la culminació de tota la feina feta des de la base. L’aler David Corominas (2 m), procedent del Manresa, és la segona novetat de l’equip.


Pérez-Alarcón posa punt final a l’aventura a la banqueta del CB Castellar, després d’haver salvat l’equip en el play-out de descens, en què l’equip va superar l’AD Torreforta en els dos partits disputats. L’equip, que va quedar 10è (6/16) en la fase regular i tercer en la segona fase (2/4), superant el Tàrrega en l’última jornada per no descendir directe, després de tres temporades en què el tècnic no ha pogut mostrar el seu potencial (la 2019-20 es va cancel·lar per la pandèmia i la 20-21 va ser un petit torneig de quatre equips). El president, Josep Bordas, ha explicat a aquest mitjà que “creiem que el cicle de l’equip tècnic actual s’ha acabat i se n’ha de començar un de nou. Volem aprofitar la bona feina feta per ells per seguir amb un projecte de club en què la base tingui molta importància”.


A l’equip continuaran la major part de jugadors de la temporada passada, amb la continuïtat d’un rejovenit Pau Viladomat, cridat a ser la referència de l’equip, juntament amb Albert Cadafalch i Albert Germà, tres dels referents del club i que tindran un rol important com a mirror-player en l’equip. Un altre de les peces importants de l’equip, Marc Figueras, també continuarà, juntament amb David Junyent i Santi Cano, i puja al primer equip Pau Figueras, germà del Marc, una de les grans apostes per a la temporada que ve. La novetat principal és el fitxatge de l’aler sentmenatenc  David Corominas, un jugador de 18 anys que debutarà com a sènior al CB Castellar i que arriba com a part del programa de tutela d’una agència de jugadors. Corominas prové del Bàsquet Manresa de categoria preferent i anteriorment s’havia format en les categories inferiors del Joventut de Badalona. “Fa dos anys que soc a Manresa, abans de passar per la Penya, on vaig estar des de mini a cadet. Acabo l’etapa júnior i vinc al Castellar perquè és el millor lloc on puc estar per foguejar-me, i el Josep m’ho ha facilitat molt, sent molt a prop de casa”, explica la jove promesa, un jugador cridat a marcar una època al CB Castellar que el catapulti fins a categories superiors.


“Encara estem pendents de les renovacions de Jordi Costa, Oriol Real i Max Claver. Després d’això ens quedaran dues fitxes per fitxar un pivot i un altre jugador per decidir.  Tenim un equip il·lusionant, amb motivació, i que volem que signifiqui un canvi de cicle, apostant pel treball de base, on tindrem jugadors que estaran en dinàmica del primer equip, com ara Pol Latorre, Izan Romero, Aleix Canalís, etc. Gent jove que ha de marcar aquest projecte de futur, en què els veterans marcaran el bastió d’aquesta aventura amb jugadors que ronden els 20 anys”, explica el mandatari.


Tot aquest projecte el capitanejarà des del primer equip groc-i-negre Isidre Traver, un entrenador conegut per haver entrenat en diferents equips vallesans, com la Pia Sabadell. Els de Copa Catalunya seran la culminació de la feina feta en la base i en què es pretén nodrir l’equip amb jugadors locals.


“Volem diferenciar-nos de tot el que hem fet fins ara, aprofitant la feina del Joaquim, que tècnicament ens ha deixat el club molt ben muntat. Fer passos per tirar endavant i per saber què vol ser el club”, explica Bordas, que vol “modernitzar les estructures del club, ja que les estructures tradicionals de socis de tota la vida, tot i estar desfasades de cara al futur, s’han de mantenir, però funcionar d’una altra manera, perquè així ho demanen les legislacions. Estem treballant en el tema esportivament”.


“La temporada esportiva ha estat excel·lent. Tenim l’assignatura pendent, que és el femení, que hem d’acabar de quallar, ja que ens preocupa molt”, conclou el màxim mandatari. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris