13   Basquet_617x412
Raúl Jodra -al centre- dóna instruccions als seus jugadors en un amistós de pretemporada al Pavelló Puigverd.
27/09/2018 Esports
Raúl Jodra: “no crec en un únic líder a l’equip”

Parlem amb l'entrenador del CB Castellar en el retorn de l'equip a Copa Catalunya

Albert San Andrés

· Quin és l’objectiu de la temporada?
L’objectiu de la temporada no és un altre que treballar per consolidar la feina que vam iniciar la temporada passada, fer un equip fiable i identificable. Crear una identitat d’equip extrapolable a la resta d’equips del club. No oblidem mai que aquest és un projecte de club, no d’equip. Una bona prova és que molts jugadors del primer equip s’estan involucrant molt en els entrenaments de la pedrera, i ho han fet a sol·licitud pròpia. Això diu molt del que es creuen el projecte. El primer equip per això, és la pedra angular del projecte i ha de ser la imatge on es mirin la resta d’equips. I això, està per sobre de la categoria on estem. Evidentment, per a nosaltres és millor estar a Copa Catalunya que a Primera Catalana, però el repte ha de seguir sent el mateix.

 

· Veurem un estil de joc de continuïtat amb el de la temporada passada o canviarà molt?
Treballem per ser un equip alegre i que pugui jugar amb una gran intensitat tots els partits. A l’igual que la temporada passada. Però això no és fàcil. Han marxat alguns jugadors i hem incorporat uns altres. Tothom s’ha d’adaptar però tot i que amb matisos, la idea de joc continuarà essent la mateixa.

 

· Què aportaran els nous fitxatges?
Moltes coses. Experiència, tot i la joventut dels fitxatges, capacitat defensiva i de rebot tant defensiu com ofensiu i sobretot la seguretat de comptar amb un equip on qualsevol pot ser titular i jugar minuts. Per tant, competitivitat en tots els entrenaments, el que és molt important per jugar de la manera que ho volem fer.

 

· Pot passar factura a Copa Catalunya la falta d’homes alts?
Depèn de com ho enfoquem. Si focalitzem tota la nostra atenció en el fet que no disposem d’homes alts, segurament patirem perquè ens generarà desconfiança. Però si al contrari, tal  com estem fent, veiem les nostres virtuts com que podem jugar a una alta velocitat i intensitat i tenim jugadors molt hàbils anant al rebot que ens permetrà fer el nostre joc, podrem tenir la confiança de portar la iniciativa en molts partits.
Al final, els homes grans són importants en aquest esport, això és un fet, però si no els tens, no et pots quedar encallat en això. L’equip ha de seguir, ha de créixer i ha de buscar els seus límits amb el que tenim. Això no vol dir, que si tenim l’oportunitat d’incorporar un altre interior, no ho fem, perquè ens donarà més opcions encara.

 

· Ha marxat Marquie Smith. Ja ho havia fet i aportat tot a l’equip?
No és una qüestió de si ja ho havia fet tot o no. El Marquie ha ajudat molt al club en donar aquest impuls en els moments inicials d’aquest projecte. Ha donat visibilitat al club i ha generat alegria i il·lusió dins d’aquest. A nosaltres ens haguera agradat que continués un any més, però ell també tenia uns altres objectius personals i s’ha de respectar.
De totes maneres, l’equip que tenim amb els jugadors que hem incorporat i els que continuen de l’any passat, faran que l’equip sigui sòlid, alegre i divertit de veure. D’això estem segurs.

 

· Qui ha d’agafar el seu relleu i serà el líder de l’equip?
Més que agafar el relleu, penso que el Marquie ens aportava molt en unes facetes del joc i que ara, tindrem més repartides. Crec que tenim un equip molt més compensat que l’any passat i que ens dóna moltes possibilitats.
No crec en un únic líder dins l’equip. Tenim una sèrie de lideratges repartits aprofitant els punts forts de cada jugador tant en l’apartat del joc com en l’humà.

 

· Què li diries a l’afició per il·lusionar-la i omplir el Puigverd?
Primer de tot que hem retornat a la categoria d’on no hauríem d’haver sortit per tradició. I segon, que aquest equip treballarà molt fort per transmetre moltes emocions a la grada, que al final és el que et fa tornar. Necessitem el Puigverd, i això es va veure a la fase d’ascens de la temporada passada. Ens hi deixarem la pell i l’ànima, i l’equip té molt clar que aquest retorn a Copa Catalunya ha de ser l’inici d’un nou cicle per aquest club.

Comparteix
M'agrada
Comentaris