13   hoquei01_617x412
Mery Ballesta –primera per l’esquerra asseguda amb jaqueta vermella–, amb les protagonistes de la sèrie
26/02/2020 Esports
Mery Ballesta fitxa pel CP Minerva

La portera castellarenca serà una de les noves protagonistes de la segona temporada de la sèrie ‘Les de l’hoquei’ de TV3

Mery Ballesta és optometrista i jugadora d’hoquei patins. I ara també actriu. La castellarenca és una de les noves incorporacions del CP Minerva, equip de ficció de la sèrie ‘Les de l’hoquei’ en què donarà vida a la Bruna, la portera recentment fitxada pel club televisiu en la segona temporada de la sèrie.


La Bruna és un dels nous quatre fitxatges de l’equip, “una jugadora molt competitiva, que no li agrada que li facin gols i vol estar sempre a la pista”, segons assenyala Ballesta, que tindrà un paper a cavall entre els protagonistes principals i els secundaris segons vagi avançant la sèrie.  


La castellarenca sortirà en els 13  capítols d’aquesta temporada, en què la sèrie produïda per Brutal Media i TV3 se centra en el dia a dia d’un equip d’hoquei patins femení, que viurà noves aventures i successos continuant la trama de la primera temporada, en què les jugadores tractaran de salvar la secció femenina del club.


Aquesta sèrie, rodada en interiors i exteriors de Palau-solità i Plegamans i del Vallès Oriental, va ser un gran èxit en la primera temporada, i va arribar fins i tot a la plataforma Netflix, que en va adquirir els drets de difusió.


La sèrie es va començar a rodar a principis de novembre de l’any passat i va finalitzar aquest gener, en una segona temporada en què es donarà més importància a l’esport i es deixarà una mica més de banda l’adolescència de les protagonistes per obrir la trama a un ventall més ampli d’espectadors.


La portera creu que “és molt important per al món de l’hoquei per donar-lo a conèixer i així es pot introduir la gent en aquest món. Fins i tot és més beneficiós per a l’esport femení, perquè estem lluitant per fer-nos veure i demostrar que l’esport no és només masculí”.


Ballesta, tota una veterana de l’esport, amb 21 anys d’experiència en l’hoquei, va sorgir del planter de l’HC Castellar per fitxar per clubs com el Voltregà o el Manlleu, amb qui va disputar finals de la Copa d’Europa i va aconseguir gairebé tots els títols possibles com l’OK Lliga femenina.


Actualment, a punt de fer els 29 anys, és la portera de l’Sfèric de Terrassa de Nacional Catalana, la divisió immediata a l’OK Lliga. Ara mateix està lesionada després d’una recaiguda en una antiga lesió en el genoll esquerre –del qual va operar-se la temporada passada– i que ella mateixa es va haver de posar al lloc al minut tres de la segona part en el partit contra l’Igualada, líder de la categoria, que van acabar guanyant per 3-1. Una reacció que probablement tindria la Bruna a la sèrie, però que aquesta vegada no va ser ficció.

 

Mery Ballesta, portera d'hoquei

La castellarenca Mery Ballesta, portera d'hoquei


Ballesta ja va aparèixer en tres capítols de la primera temporada fent diferents rols, i en la segona va passar el càsting, i va obtenir el paper de la Bruna. “Ha estat molt dur. Les jornades arribaven fins passades les quatre de la tarda i hi havia moments en què repetir la mateixa escena es feia etern, però és una experiència per  viure almenys una vegada a la vida”.


La interpretació, però, difícilment serà el futur de Ballesta que remarca que “soc optometrista, òptica i jugadora d’hoquei, així que no em queda gaire temps lliure, però suposo que donaria una resposta afirmativa si hi ha una tercera temporada”.


Encara no sabem com funcionarà la segona temporada, però sí que la porteria del CP Minerva estarà ben protegida amb una castellarenca sota pals. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris