Martí Bertran ha aconseguit un meritori quart lloc en els 1.000 m del Campionat d’Espanya. ||CEDIDA
24/03/2021 Esports
Martí Bertrán, quart al campionat d’Espanya

L'atleta castellarenc de la JAS va debutar en els 1.000 metres llisos en el campionat estatal

Oviedo era la cita marcada per l’atleta castellarenc de la JA Sabadell, Martí Bertran per a conquerir el campionat d’Espanya en els 1.000 m llisos. Tot i ser el seu debut en un estatal, les esperances eren bones, ja que el vigent campió de Catalunya va arribar amb un dels millors temps de la categoria. L’atleta blau va acabar l’experiència en quarta posició i amb la promesa de millorar resultats en pròximes edicions.

Un campionat d’Espanya mai és una cita fàcil, encara que arribis com a tricampió de Catalunya d’atletisme i siguis un dels màxims favorits, tot i això, l’actuació de Bertran va deixar un bon regust de boca, quedant-se a les portes del podi per una lectura errònia de la cursa de la final.

El corredor va classificar-se amb solvència per a la fase final, en una cursa de semifinals molt tàctica i on va estar molt atent, regulant els esforços per aconseguir el segon lloc amb 2:47,39 s, pel darrere de l’asturià Simón Ibrahim Morala (2:46,43 s) del Gijón Atletismo.

Amb els deures fets, el castellarenc de 14 anys va arribar a una competida final, on el ritme va ser ràpid i es va rebaixar en gairebé nou segons els temps de semifinals. Tot i no reaccionar en el moment precís, Bertran va posar la resta per a mantenir la quarta plaça després de quedar en terra de ningú, separat del grup capdavanter i del de cua. La cursa la va guanyar Manuel Triviño (2:37,68 s) del Atletismo Guadix, seguit per Samuel Serrano (2:37,82 s) de l’UDAT Talavera i del guanyador de la semifinal, el local Morala (2:38,31 s).

El seu pare, Òscar Bertran ha valorat molt positivament l’experiència: “Fem una bona valoració, ja que era la primera vegada que participava en un campionat d’Espanya, on s’ha enfrontat a rivals nous i de més nivell dels que ha trobat a Catalunya” ha explicat, remarcant els coneixements adquirits, ja que “ha après que són carreres difícils i que tot i tenir opcions de pujar al podi, una mala lectura durant la cursa, l’ha deixat en quarta posició”.