A7R09102_1440x961
El guanyador masculí, el castellarenc Jordi Torrents, primer per l'esquerra, durant la prova. !! Q. Pascual
04/05/2022 Esports
Laura Vílchez i Jordi Torrents, profetes en la seva terra

Els dos castellarencs s’imposen a la 31a Milla Urbana, que torna dos anys després amb una categoria inclusiva

La normalitat comença a tornar a les nostres vides i amb elles els costums anteriors a la pandèmia, que any rere any ens permetien ser feliços sense adonar-nos. Un d’aquests costums, ja gairebé de les de tota la vida, és la Milla Urbana, que enguany ha arribat a la 31a edició demostrant de nou la bona salut de l’atletisme. Per arrodonir-ho, dos atletes de la vila es van imposar en la categoria absoluta: Laura Vílchez i Jordi Torrents, dos dels millors atletes que ha donat Castellar. A més, la disputa de la Milla Inclusiva ha donat el toc de color en una festa atlètica que ja es trobava a faltar.


En un diumenge on el Memorial Koldo Basterretxea de BTT, la Milla i l’ascens del FS Castellar van captar l’atenció, per recordar-nos que l’esport ha de ser part important de les nostres vides. La Milla va posar el punt de color a la tarda, amb l’arrencada primer de la Milla Inclusiva, on cinc participants van estrenar la categoria. Raul Anastasio va ser el primer vencedor, amb David Cano segon i Daniela Gila completant el podi, seguits d’Oriol Rodríguez i d’Ismael López.


Minuts després van començar a desfilar els següents dels 100 participants d’aquesta edició i ho feien les categories més petites les que feien aparició, amb una munió de nens i nenes en les curses sub8, representant a les diverses escoles de la vila. En sub-8 masculí, el vencedor va ser Roger Cabestany (2:42,11) del CA Castellar, amb la seva companya de club, Bruna Campí (2:34,46) com a campiona del femení. Quim Chamanel (04’11,99) del CEIP St. Esteve va ser guanyador en el sub-10, on Sara Sáez (6:40,30) i Carles Moreno (6:01) del CAC, aconseguien ser els més ràpids en sub-12. Ivet Ortuño (6:35,08) del CAC i Martí Estrada (05:28) de l’IES Castellar van ser els guanyadors en sub-14.


En les categories grans, la campiona d’Espanya Laura Vílchez, la reina d’aquesta competició amb 12 victòries totals, es va imposar en superar a la millor sub18, l’atleta verda Paola Clermont i a la sub20 Paula Pi. “La sortida va ser força ràpida i vaig anar juntament amb la Paola durant una bona part del trajecte i no va ser fins a l’última volta que vaig poder escapar-me per guanyar” explica Vílchez. En veteranes es va imposar Montse Rodríguez i en sub18, Laia Romero i Júlia Giba van completar el podi, mentre que en sub16 va guanyar Irati Hernández i Laia Jam es va imposar en sub23.


La categoria masculina va destacar pel gran nivell, on es va poder veure de nou al local Jordi Torrents tornar a la competició després de molts mesos de lesió. I tot i tenir alguna molèstia i després de deu anys d’absència en aquesta competició, Torrents (4.29.0) es va imposar pel davant de dues promeses locals, Jan Casamada, guanyador a la vegada de la categoria sub20 i Martí Bertrán, el millor sub18. “Estic content de tornar a competir, tot i seguir amb molèsties en els bessons. Ara tinc la mirada posada en el 5.000 a l’aire lliure com a següent objectiu” afirma Torrents. Marc Garriga va ser el primer sub23, i el millor màster, Antonio Bono. En Open, Mònica Córdoba i Iván Castellanos van ser els guanyadors. 

 

Alguns participants en la primera milla urbana inclusiva || Q. PascualAlguns participants en la primera milla urbana inclusiva || Q. Pascual

 

Primera edició de la inclusiva

L’esport inclusiu està guanyant molts practicants en els últims temps i el CA Castellar no s’ha quedat enrere. La creació juntament amb el TEB d’una secció inclusiva, està permetent la pràctica atlètica a un bon grapat d’atletes, cinc dels quals van participar en la primera edició de la Milla Inclusiva, principal novetat d’aquesta edició. El guanyador va ser Raul Anastasio, seguit pel seu company David Cano i  completant el podi Daniela Gila, tot i que Oriol Rodríguez i Ismael López, també van pujar els esglaons en l’entrega de premis.

Comparteix
M'agrada
Comentaris