14   Laura Vilchez_800x534
Vílchez després d’aconseguir el campionat d’Espanya del 5.000 a Màlaga. || Cedida
22/06/2021 Esports
Laura Vílchez, campiona d’Espanya dels 5.000 metres

L’atleta castellarenca del  club 'Irunwithleiva' va sobresortir en la final aconseguint la seva millor marca personal (17:47,5 segons)

A. San Andrés

Estratosfèrica. És l’únic qualificatiu que se li pot posar a Laura Vílchez, nova campiona d’Espanya màster F35 en els 5.000 metres. A mitja temporada, l’atleta castellarenca ja té un currículum inigualable en curses de fons.

La corredora del ‘Irunwithleiva’ va arribar al campionat d’Espanya màster de Màlaga figurant entre les principals favorites al títol i no va decebre en absolut. Amb una cursa impecable, que va controlar de cap a peus, Vílchez va marcar el ritme, fent l’estirada definitiva quan s’havien recorregut 4.200 metres, arribant a meta en solitari i fent, a més, millor marca personal (17:47,5 s). A més de quatre segons va arribar la segona classificada, Emma Pérez (Vino Toro C. Rural) i a 28, la tercera, Carmen Gutiérrez (AC Trotasierra).

Vílchez afegeix aquest títol al seu extens palmarès, on només aquesta temporada ha conquerit en àmbit català el bronze en la milla absoluta, el subcampionat en els 10.000 metres i or en els 10.000 m F35, a més del bronze absolut en els 5.000 m. Pel que fa als nacionals espanyols, també va conquerir el bronze en els 10.000 m FL35.

En la mateixa cita, Rubén Jiménez, atleta del mateix equip i parella de Vílchez, va completar una cursa molt satisfactòria en els 1.500 metres, on sortia amb la pitjor marca dels 24 classificats en m40. El fondista va marcar el vuitè millor registre en la final B, aconseguint millor marca personal després d’una dura temporada (4:18,61) i acabant en una meritòria 17a posició.

En el mateix escenari, també van participar dos atletes màster del Club Atlètic Castellar, els habituals Xavi Planas i Montse Rodríguez.

Planas va marcar el tercer millor registre en la final B dels 1.500 m M35 amb 4:07,09 s, acabant en la dotzena posició final. José Manuel Cortés (3:58.86 s) del Bahía Algeciras va ser el guanyador absolut d’aquesta llargada. El fondista també va participar en els 5.000 m M35, acabant en 13è lloc en la final A (15:23,17 s), prova que va guanyar Saúl Castro (14:53.80) del HPS Triatlón.

Pel que fa a Rodríguez, l’atleta verda va aconseguir la novena plaça en el 1.500 F40, amb un temps total de 5:02,37 s. La cursa la va guanyar Elisa Hernández (AD Capiscol) amb un crono de 4:52,19 s.