14   RGB Josep Bordas_950x634
Bordas és un dels presidents més mítics i longueus del CB Castellar. || A. San Andrés
15/07/2022 Esports
Josep Bordas: “Hem de funcionar com una acadèmia”

El màxim mandatari del CB Castellar fa balanç d’una temporada en què tots els equips del club han crescut sota la filosofia de potenciar el planter

· S’ha salvat la temporada del primer equip en l’últim moment, mantenint la categoria, un aspecte molt complicat.
Abans de res hem de felicitar els jugadors i l’equip tècnic per haver-ho aconseguit. Es va tenir un problema molt important dins de l’equip, que va ser la greu lesió d’Albert Cadafalch i, sense això, crec que no hauríem patit. L’equip es va recompondre i va arribar fins al final, en què l’experiència ens ha fet jugar els millors partits quan s’havien de jugar, que han estat per salvar la categoria. Hauria passat el que hauria passat, ja teníem una idea del que volíem en el futur i si bé és millor fer-ho sent a Copa Catalunya, si s’hagués baixat també es tenia el projecte muntat.

 

· El projecte, doncs, ja estava decidit des de fa temps.
No només això, sinó que encara el volem potenciar més amb joventut. La idea és que el primer equip sigui la realitat de la feina que fem al planter. Per exemple, el sub-21 aquest any ha jugat a preferent i ha quedat a un partit d’anar al Campionat de Catalunya, el júnior ha acabat subcampió a nivell B, el preinfantil va ser campió de Lliga, les noies també han guanyat la Lliga i han anat a fases. És un canvi important en la idea tècnica i de l’evolució del club. Cada vegada tenim més jugadors que venen de baix i arriben a dalt. Aquesta és la línia principal de treball del club.

 

· En bàsquet, potser és una mica difícil treballar així, ja que el físic també importa. 
De cara al primer equip, potser s’ha de fitxar un pivot perquè no el tenim a la base, però de cara a la resta d’equips potser hem d’aprendre a treballar sense pivots per poder seguir amb la nostra idiosincràsia i el nostre mode de fer. Tenim els equips en nivell B i C, però hem d’aspirar a tenir-los en preferent, ja que és com millor es formen en una millor competició. Amb una feina així hi haurà més competència per arribar al primer equip. Evidentment, serà difícil tenir-les totes en aquesta categoria, però treballarem des del mini fins al cadet per tenir jugadors que facin pinya i club. Tenir un Cadafalch, un Germà o un Junyent és per a estar orgullosos i això és el que volem. S’ha de treballar fort per tenir bons equips i un primer equip potent, producte de la base.

 

· Com neix aquesta idea de projecte?
Quan arriben jugadors al primer equip, trobo que no hi ha connexió amb el poble ni amb els colors. Quan juguen els de casa, el pavelló s’omple d’amics i coneguts i es genera més afició. Busquem aquesta connexió i que els nens i les nenes vegin el primer equip com un objectiu on arribar. Hem de generar aquesta il·lusió en la gent de casa.

 

· Quins han de ser els pilars bàsics?
Un club s’ha d’aguantar en tres branques: la social, l’esportiva i l’econòmica. L’econòmica va lligada amb la realitat del club. En bàsquet si no es fa un reciclatge, el futur serà molt dolent. Nosaltres mantenim una situació estable i és el que interessa per la nostra realitat. Trobar el sentit de ser i portar-lo a terme. Hem de canviar el sentit de club que tenim. Esportivament ho estem fent, però legislativament l’estructura de club està caducada. Des de l’escola fins al sub-21 hem de funcionar com una acadèmia i el primer equip ha de ser l’equip dels socis que visqui d’aquesta realitat. Actualment tenim 40 socis.

 

· Quina és la realitat del club?
Esportivament, cada vegada estem més ben situats i tenim més capacitat d’entrenament, però tenim una branca que s’ha de millorar, que és el femení, que costa molt arrencar-lo. Econòmicament, està tot força net i sense gaire forats i socialment estem tornant a arrencar, perquè hi ha molt desencant. Tornar-ho a fer no és fàcil, però cada vegada hi ha més gent jove i volem equilibrar-ho a les tres branques, posant el club en la realitat legislativa.

 

· De cara a la temporada que ve, què trobarem en el primer equip? 
Hem volgut mantenir els veterans. Es retiraran quan ells vulguin perquè són molt importants. Després s’ha incorporat gent molt jove per generar il·lusió i futur. S’ha fet un equip il·lusionant amb un entrenador que seguirà el camí que va fer el Quim, amb la missió clara i concreta de fer un equip de futur. Si això ens porta a quedar quarts, cinquens o el que sigui ja es veurà, però el que tinc clar és que si no hi ha lesions, aquest equip no patirà. S’ha d’aspirar a entrar en el futur a la competició que s’ha creat entre l’EBA i la Copa Catalunya. No ha de ser una obsessió, però s’hi ha de treballar, muntar un equip que generi afició. No vull acabar sense tenir un record pels tècnics que han passat els últims anys. Raúl Jodra i Quim Pérez-Alarcón han fet molt bona feina. Tot això no surt de l’atzar. Els entrenadors passen i les entitats queden, però hi ha alguns que deixen empremta. Al Quim li hem d’agrair la feina feta en els anys que ha estat aquí, ja que sense això no seríem nosaltres. Tant ell com nosaltres vam entendre que s’havia esgotat el cicle i que anàvem cap a una altra línia. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris