Sis gols per a aconseguir el lideratge de la categoria. Albert San Andrés
16/01/2022 Esports
Huracà taronja (6-0)

El FS Castellar supera al Ràpid Santa Coloma i ja és líder en solitari

Una exhibició en la primera part del FS Castellar serveix per a sumar tres punts vitals per aconseguir el liderat en solitari. El Ràpid Santa Coloma tasta la potència dels taronges (6-0), que sumen la vuitena victòria consecutiva.

Poc es podia esperar un desenllaç així en un partit entre el segon i el quart classificat. Dos rivals que sobre el paper havien de donar molt joc: el Castellar, amb vuit, l’equip amb més victòries de la categoria juntament amb Ciutat de Mataró i el Ràpid l’equip amb menys derrotes amb només una. Un xoc de trens en un moment incert de la temporada, després de les vacances de Nadal, on l’estat de forma sol marcar els resultats.

Des del primer minut els dos equips van deixar clar que volien els tres punts, amb un joc ràpid i de molta intensitat amb pressió defensiva a les dues bandes. Amb arribades clares en ambdues porteries i sense un dominador clar de la possessió. Era el Ràpid el qui més encert tenia, fent lluir-se a Marc Gómez, un dels principals protagonistes del partit, que amb diverses aturades de mèrit feia decantar la balança pels castellarencs.

Però amb els minuts, el joc local s’ensopia i un període de tres minuts sense xutar a porta, esdevenia en el domini colomenc. El visitant Rubén Carrasco era el protagonista d’una jugada que acabaria marcant el partit, fallant a porta buida el que hauria significat el primer gol. Segons després un xut massa creuat sortia per la dreta de Gómez. Un col·lapsat Castellar treia suc de la situació i Sergi Bracons aconseguia l’1-0 després de recuperar un rebot dins de l’àrea al 13’.

El Castellar obria la caixa dels trons i només necessitava un minut més per a fer el 2-0, que Sergi Aymerich aconseguia després d’una contra. El rival, desgavellat, abaixava els braços en aquest precís moment i els de Darío Martínez es feien els amos de la situació.

Un doblet de Marc Mas (15’ i 18’) posava el 4-0 al lluminós del Blume, però quan tot semblava que s’aniria amb aquest resultat al descans, Javi Hervás arrodonia l’exhibició amb el 5-0 a poc més d’un minut del final.

Amb el partit resolt, la segona part s’ensopia i només un gol de Txec Tarruell al 2’ aconseguia trencar la dinàmica de dos equips que ja havien donat tot en els primers 20 minuts: el Castellar havent resolt i el Ràpid assimilant la derrota.

“En els primers minuts no hem estat còmodes i ells han fallat ocasions que podrien haver canviat la dinàmica del partit” ha explicat Martínez. “Són un equip que volia tenir la pilota i nosaltres hem defensat molt bé. Dels cinc gols tres han estat gràcies a la pressió en primera línia, que ha estat clau. El primer gol ens ha donat molta moral per a marxar 5-0 al descans”.

Una ratxa com la del FS Castellar de vuit victòries consecutives -d’un total de 10 i només dues derrotes- no és casualitat i l’equip ja es fixa reptes superiors: “El més fàcil és arribar, el difícil és mantenir-se. Encara tenim marge de millora i poden millorar en el dia a dia en els entrenaments, per arribar millor als entrenaments. Tenim un equip molt complet i si aconseguim acoblar-lo bé, l’objectiu és molt clar: intentar pujar de categoria” sentència.

La derrota per 6-1 del Ciutat de Mataró a Lloret, ha posat en safata de plata el liderat del Castellar, que encara pot eixamplar més els tres punts de diferència, ja que els mataronins encara no han descansat i sumen un partit més. El mateix cas amb el tercer, el Parets, a cinc punts.

La pròxima jornada, els taronges repeteixen al Blume contra un altre rival d’entitat, el Vacarisses, quart classificat.