DSC 5011_1440x961
El CB Castellar va perdre el partit en l'últim minut. Albert San Andrés
16/05/2022 Esports
Final fatídic per un Castellar voluntariós

Els groc-i-negres es compliquen la permanència amb una derrota enfront del Mollerussa (73-80)

El CB Mollerussa va emportar-se la victòria del Puigverd (73-80), en un partit on el CB Castellar va aconseguir mantenir el ritme dels lleidatans i els va sorprendre fins a dos minuts abans del final, on el rival va capgirar el partit per sumar la segona victòria.

La fase final de la Copa Catalunya està sent un calvari pels groc-i-negres, que amb només una victòria estan notant massa l’esforç físic d’una plantilla poc preparada per a una lliga tan llarga. Sense jugadors que marquin diferències i amb Albert Cadafalch encara agafant el ritme de competició, als del Puigverd els està passant factura la dependència de jugadors poc bregats en la categoria.

Enfront del Mollerussa, el teòric gall del grup, els de Quim P. Alarcón ho van intentar des del principi i fins al final. Mantenint el ritme a un rival ràpid, segur i amb bons tiradors, el primer quart va ser d’anada i tornada amb un 16-20 al marcador. 10 minuts on el Castellar no va deixar anar al seu rival, fallant des del perímetre enfront d’un rival que no va donar descans.

En els següents 10 minuts, el tir exterior va funcionar a la perfecció i van ser els triplistes de l’equip -Cadafalch, Germà, Viladomat i Figueras- els que van donar el primer avantatge als de casa a un minut del descans, tot i que els de Lleida van acabar dominant per 34-36.

El tercer quart és, normalment, el pitjor pels groc-i-negres, però en aquesta ocasió s’ho van creure. Un parcial inicial de 3-10 va donar pas als millors minuts pels de P. Alarcón, amb un contundent 15-0, deixant cinc minuts i mig al rival sense anotar. La defensa zonal va funcionar a la perfecció, tapant els espais de penetració dels blanc-i-blaus i fent-los arribar al col·lapse, amb dos triples de Figueres i quatre punts d’un correcte Pol Latorre.

Amb 52-49 es va entrar en l’últim període on es van girar els papers. Tot i començar mantenint el marcador, un triple d’Oriol Real va ser el preludi de quatre minuts sense anotar, on el Mollerussa va capgirar amb cinc punts -tots de tir lliure- davant de l’entrada en bonus dels locals. Amb empat a 71 al lluminós entrant a l’últim minut, un triple de Sergi Serrató -la que seria l’últim tir de camp- va decantar la balança definitivament. Sis tirs lliures visitants per dos locals van decidir el partit, condemnant als castellarencs a ocupar una de les places de descens directe o de promoció.

“Ells han estat millors en la primera part, nosaltres en el tercer quart i hem dominat fins als últims minuts del final. Hem arribat una mica cansats i amb falta d’idees al final, perdent pilotes que els ha donat cistelles fàcils que els han ficat en el partit. Són detalls i en aquest cas no han caigut del nostre costat. Tot i això, la feina que han fet els nois ha sigut molt bona. És una llàstima perquè perdent no es veu. Al davant teníem un molt bon equip i els hem tingut a la mà” va explicar el tècnic castellarenc. “Estic content de la feina que s’ha fet i com s’ha fet. Hem d’oblidar el resultat i guanyar a Sabadell i de més d’11 al Tàrrega per a intentar jugar la promoció”.

A dos partits del final, el CB Castellar visitarà el CN Sabadell el pròxim diumenge i acabarà la lliga a Tàrrega, dos partits on necessitarà la victòria, a més de guanyar l’average als lleidatans, per a poder optar a jugar la promoció i no descendir de manera directa. Una fita complicada però no impossible.