ASA5017_1440x961
Albert Cadafalch en una jugada del partit enfront del Cercle Catòlic. Albert San Andrés
22/03/2021 Esports
Falta d’encert (60-66)

El CB Castellar cau enfront del Centre Catòlic en un partit sense sort

La tornada de la categoria més alta del bàsquet castellarenc al Puigverd es va saldar amb una derrota del primer equip. El CB Castellar va caure enfront del Centre Catòlic de L’Hospitalet per 60-66, després d’un partit on els de Quim P. Alarcón no van tenir sort de cara a cistella.

Després de molts mesos sense bàsquet de la màxima categoria a Castellar, el Puigverd va ser l’escenari del partit ajornat de la primera jornada de lliga de la Copa Federació de primera divisió nacional -l’antiga Copa Catalunya- on els groc-i-negres van jugar el segon partit de la temporada enfront del mateix rival de la setmana anterior. La novetat respecte als partits de pretemporada jugats, va ser l’entrada de públic amb aforament limitat, per veure amb vida de nou les grades del pavelló del carrer País Valencià.

La igualtat va ser la tònica del partit, sobretot en els dos primers períodes de joc, on després d’un desenllaç que ningú esperava en el primer partit, els dos equips van temptejar-se per mesurar les forces. Cap dels dos va arriscar més del necessari, sent els locals els qui van voler portar el ritme del joc.

Des del primer moment es va veure que no seria el dia més adient per provar el tir exterior, que va deixar unes pobres estadístiques de 4-34 en els locals i de 2-23 en els visitants, que contrasten amb els 16-37 i 9-20 del partit anterior. En tirs de dos tampoc va ser millor: 15-48 pels locals i 17-44 els visitants, tot i que va ser el Catòlic qui va prendre la iniciativa anotadora, assegurant més el joc, pel davant d’un Castellar que es va precipitar massa a l’hora de buscar punts.

El primer quart es va acabar amb un marcador de 14-15, arribant al descans amb 22-25 i la sensació de poc domini per cap dels dos equips. El tècnic local va donar minuts a tota la banqueta, seguint amb el rodatge iniciat la temporada passada dels jugadors formats en la pedrera i que van saber mantenir el nivell en la primera part.

El tercer quart però, va ser el que va decidir el partit, on el Castellar va perdre el nord amb un parcial de 9-17 que els va fer anar a remolc la resta de minuts. Tot i això, el Catòlic no va sentenciar res i tampoc va donar sensació d’una superioritat aclaparadora, el que van aprofitar els de Pérez-Alarcón per a aproximar-se en l’últim període.

Els groc-i-negres però, van despertar tard liderats pels 13 punts de Pau Viladomat, que segueix sent una referència i exemple a seguir pels més joves. El 16 castellarenc va reduir una diferència màxima de 13 punts a només tres, però de nou, la falta d’encert va marcar la tardana reacció local, que va fallar en els moments clau, perdent tres rebots en una mateixa jugada quan més igualat estava el marcador.

Eugeny Prozorov esmaixa en una jugada del partit.

Eugeny Prozorov esmaixa en una jugada del partit. || A. San Andrés

Precipitats en el tir i sense l’aportació anotadora de jugadors clau com Albert Germà (4), Eugeniy Prozorov (6) o David Junyent (0), l’equip va perdre l’oportunitat d’arribar al liderat del grup B de la Copa Federació.

“Si mirem tot el partit no podem dir que han guanyat merescudament. Hem jugat de tu a tu, ells han estat encertats i nosaltres, pitjor és difícil en encert. Però hi ha moltes coses bones, l’equip està aprenent a reaccionar, a lluitar i a patir, aspectes que per història sempre ha costat, ja que quan no ficàvem cap, l’equip abaixava els braços i ara és un equip lluitador que ho intenta” ha explicat el tècnic castellarenc.

“Tot i no estar encertats, el marcador fa pensar que amb la feina que estem fent amb la gent jove podem tenir un bon recorregut en el futur. L’equip està treballant molt bé durant la setmana i amb ganes de millorar tots els aspectes” conclou.

L’equip és tercer en una classificació on impera la màxima igualtat, ja que els quatre equips tenen una victòria en el seu caseller i és el Bàsquet Pia qui lidera per average. La pròxima jornada no serà fins a l’11 d’abril on el Castellar rebrà la visita del CB Vilatorrada.