14   FM01_617x412
El sempre espectacular ‘Mou-te’ de l’Escuderia T3 al circuit del Pla de la Bruguera. Albert San Andrés
13/09/2019 Esports
Èxit d’assistència als actes esportius de la Festa Major

Un any més, les més de 30 activitats van omplir-se i segueixen sent un dels eixos principals de la festa

Albert San Andrés

Atletisme, ciclisme, futbol, bàsquet o patinatge són algunes de les activitats de les quals hem pogut gaudir durant la Festa Major de 2019. Un any en què els 35 actes esportius programats han marcat l’agenda diürna del programa festiu, en què només la nocturna l’ha superat en participació.
Rauxa i disbauxa són generalment les dues actituds més abundants durant una festa major. Dies per oblidar-se de tot i per gaudir. Però dins d’aquesta mentalitat encara hi ha persones disposades a fer gaudir a la resta organitzant actes esportius, que de ben segur els porten un bon grapat de maldecaps i de dies de preparació.


Durant el cap de setmana, aquests actes han estat molts, entre els quals hem de destacar la Cursa Popular, potser el més visible, clàssic i nombrós dels últims anys. El futbol també té un pes molt important, ja que el camp municipal Joan Cortiella s’omple d’equips de categories inferiors per a la disputa del torneig Cortiella.


El primer equip també disputa el Memorial Emili Altimira - Torneig del Vallès com a presentació oficial de la temporada.
Però són els actes més populars –entenent la paraula com a inclusiva a l’hora de la pràctica esportiva– com la bicicletada, els tornejos de pàdel o tenis, el ‘Mou-te’, les portes obertes de slot o el torneig de bitlles, els que permeten una participació activa en la Festa Major.
La bicicletada, per exemple, és un dels actes més familiars, que en aquesta edició ha ajuntat un total de 350 participants, en què es van poder veure famílies senceres sobre dues rodes, en el que és amb possibilitat l’acte participatiu més massiu d’aquesta edició. La festa de la bicicleta es va acabar després de recórrer un total de 5 quilòmetres en 45 minuts. Bike Tolrà va sortejar productes entre els participants de la volta, que any rere any segueix creixent.


El bàsquet també aprofita l’FM per presentar els equips del club, culminant amb el primer amistós de la pretemporada al Puigverd, amb un enfrontament entre els locals i el Sant Pere de Terrassa (63-68).
Aquest any, però, potser la novetat més sorprenent ha estat el tenis taula, en què el torneig especial tancat per celebrar la disputa del X Memorial Carles Simón, va ser un dels actes més potents, en el qual jugadors professionals van donar un espectacle mai vist, amb un èxit de públic inesperat per l’ATT Castellar.

 

El pilot Dan Rovira practica al circuit de l’Escola de trial ELBIXU durant les portes obertes.

El pilot Dan Rovira practica al circuit de l’Escola de trial ELBIXU durant les portes obertes. || A. San Andrés


El Pla de la Bruguera va ser un dels llocs més concorreguts durant dissabte al matí, en què l’Escuderia T3 i Motorsport Castellar van preparar una diada de motor en què més de 200 persones van passar a gaudir d’una volta en cotxe d’autocròs o a visitar l’exposició de cotxes de competició, on sobresortia un immens camió del ral·li Dakar. El Budellets Slot Club també va gaudir d’una bona acollida en la jornada de portes obertes, que va fer les delícies de petits i grans. L’Escola de trial ELBIXU va tancar aquest quartet de rodes en què es podien provar bicis per conèixer l’esport.
Exhibicions d’arts marcials, ioga, patinatge, excursionisme, petanca, dòmino, escacs, futsal o vòlei entre d’altres, van ser la resta d’actes d’aquesta FM 19.

Comparteix
M'agrada
Comentaris