ASA9616_617x412
Quim Juncosa celebra el seu gol enfront del Manlleu. Albert San Andrés
13/10/2019 Esports
Estrena amb nota al Joaquim Blume (7-4)

El FS Castellar sap aprofitar les errades del rival i suma els primers tres punts del curs

No va ser fàcil el debut pel FS Farmàcia Yangüela Castellar al Joaquim Blume, enfront d’un complicat CEFS Manlleu. Tot i això, els de David Civit van superar als quadribarrats per 7-4 i sumen la primera victòria de la temporada de la lliga a casa.

En els últims anys, els inicis de lliga mai han estat positius pel conjunt taronja. Després de perdre per la mínima enfront del Lloret-Costa Brava en la primera jornada de lliga, els de Civit van saber plantar cara al Manlleu, en un partit que es va complicar per moments, però en els locals no els va tremolar el pols.

Amb les baixes d’Oriol Gallardo i del lesionat de llarga duració, Víctor Del Olmo, el Castellar rebia un rival ferit després de l’empat a casa enfront del Barri Can Calet (2-2) i amb l’obligació de refer-se de la derrota a Lloret davant de l’afició.

La pressió dels homes d’Albert Cárdenas va ofegar inicialment als locals, que amb intensitat defensiva pal·liaven la carència atacant. Tres faltes en el primer tram del partit van marcar el posterior desenllaç a la primera part, on només la ‘López Connection’ era capaç de desencallar el partit.

Un xut d’Albert López refusat pel porter rival era aprofitat pel seu germà Manel (7’) per anotar el primer gol de la tarda i donar un respir als de Civit en el moment on pitjor ho estaven passant. Els López es feien valer de nou, demostrant una vegada més que la seva experiència i veterania és un intangible molt important en un equip molt jove.

Manel López, un actiu intangible del FS Castellar

Manel López, un actiu intangible del FS Castellar || A. San Andrés

Dos minuts després, la fortuna es va aliar amb els locals, després d’una pilota penjada de falta per Javi Hervás –un altre imprescindible en l’equip-, que era rematada de cap per un defensa manlleuenc. En una errada còmica del porter –situat a poc més de dos metres del jugador i fora de l’àrea- la pilota es colava en la porteria, davant la incredulitat dels quadribarrats, que tot i portar el pes del joc veien un 2-0 al lluminós.

Els visitants però, es refeien del cop amb un gol a vuit del final de la primera, per empatar un minut després des del doble penal per la sisena falta d’equip, una faceta a millorar pels de Civit de cara a pròxims partits.

El porter Lluís Puig es coronava com el millor del seu equip, amb diverses aturades de mèrit i salvant als seus en diverses ocasions.

Una vermella absurda pel visitant Abdelkarim Azhari, que colpejava amb el colze a un local sense estar la pilota en joc, deixava amb un home menys als de Cárdenas i Quim Juncosa aprofitava el penal per capgirar l’empat.

A cinc segons del final, de nou la sort s’aliava amb els castellarencs i un xut de falta d’Hervás era desviat per la defensa a gol, marxant al descans amb un 4-2 que donava oxigen als locals.

Un resultat tranquil però que no reflectia en excés el que s’havia vist a la pista, amb un Manlleu molt insistent i un Castellar que va aprofitar totes les oportunitats.

Àngel Olivares va treure a relluir la gran qualitat que té a les botes, inventant-se una jugada individual. Com si fos a càmera lenta, el davanter creuava sol el mig-camp, li feia un túnel a l’últim defensa, per superar al porter amb una vaselina que feia aixecar dels seients a tot el pavelló. 5-2 al marcador i Rubén Vidigal sota pals salvant gols a tort i dret.

Un Vidigal que era expulsat després d’una temerària sortida per evitar un gol, tombant al davanter visitant i guanyant-se la vermella directa. Zouhair Bouzakoura era l’encarregat de retallar diferències (5-3) i de fer jugar de cinc al seu equip amb nou minuts encara pel davant.

Yassin Boujdadi afusellava Lluís Puig des de lluny, posant l’ai al cor als de Civit que veien la renda reduïda a només un gol (5-4), amb set minuts encara per jugar. Res que no pogués solucionar de nou Manel López, que novament era capaç de desencallar el partit amb un gol de fortuna: un xut rival li rebotava al cos i entrava lentament des del mig camp en una porteria sense porter.

Amb el 6-4 i Puig seguint l’actuació estel·lar de la primera part, el Manlleu veia com expulsaven a un dels millors. Éric Jiménez va marxar al vestuari en veure la doble groga.

Amb tot dat i beneit, Olivares va posar la cirereta amb un xut a porta buida des del seu camp, per acabar amb el definitiu 7-4 i els tres punts al sac.

“Ha estat un rival difícil i que ha pressionat molt, intens i agressiu. Esperàvem un partit amb molta brega, molt dur a l’hora de jugar i en el que si no aconseguíem tenir la pilota i generar ocasions se’ns complicaria” explica el tècnic castellarenc, afegint que “hem aconseguit sortir de la pressió i millorar en atac. Defensivament hem aguantat bé a mitja pista i aturar l’un contra un d’alguns dels seus jugadors de més qualitat. Hem passat per sobre d’ells i això ens ha proporcionat aquesta victòria”.

L’equip però, ha fet moltes faltes en l’inici de la primera i la segona part, massa d’elles innecessàries i que han significat dos gols de l’equip rival: “En les faltes hem insistit molt en què era un rival agressiu i si no controlàvem la intensitat, ens passarien per sobre. A vegades arribem al límit i confonem la intensitat amb precipitació i pequem en aquest sentit en un aspecte a millorar. En intensitat però, hem aguantat”.

Amb aquesta victòria, el FS Castellar suma els primers tres punts de la temporada abans de visitar la pròxima setmana al Barri Can Calet de Sant Fost de Campsentelles.