B7R01115_1440x961
Sortida de la cursa infantil de la Festa Major de 2023 || Q. Pascual
14/09/2023 Esports
L’esport, l’apoteosi de la Festa Major

Tots els grans actes registren el ple absolut i es recuperen les xifres de participants de prepandèmia 

Tres dies després d’haver clausurat una nova Festa Major, el balanç esportiu d’aquesta és, una vegada més, impecable. D’ençà que la pandèmia ens va deixar, la pràctica esportiva no ha fet més que créixer exponencialment, i això es nota en tots els actes, que continuen creixent en participació.


Venint d’un passat pròxim en què el pessimisme es va fer amo del món de l’esport, en el qual han desaparegut algunes entitats i diversos esportistes han deixat la competició, les entitats que han aguantat l’embat han sortit reforçades i mirant endavant per estar preparades per al futur. Aquest aspecte es veu reflectit en tots els actes que entitats i clubs ofereixen al gran públic, en els quals, tot i les retallades pressupostàries que s’han portat a terme, veuen com s’ha incrementat la participació.


Un cas molt significatiu és la Cursa Popular, en què s’ha incrementat la participació en gairebé una quarantena de corredors i corredores, ja que ha passat dels 220 als 258 i ha arribat a xifres de prepandèmia. Si bé la crescuda pot ser poc significant, ho és més en el cas de la cursa dels més petits, en la qual el Club Atlètic Castellar va comptabilitzar 92 atletes, cosa que assegura el futur atlètic de la vila. Una dada curiosa és la participació de dos infants com el Mateo i l’Alma, de només dos anys. En aquesta cursa de petits, de fins a 10 anys, els guanyadors van ser Pol Muntada i Carla Sancho, acompanyats al podi per Nil Onieva, Xavi Trujillo, Ivette Domingo i Júlia Grau.


En la de mitjans, la participació també va créixer de 32 a 37 corredors, amb victòries de Marcel Samso i Daniela Gaitán, amb A. M., José Vicente Romero, Núria Muntada i Paula Sánchez al podi.


La de grans, el plat fort del dia, va tenir un total de 129 participants, 38 més que el 2022. Aquí és on es va veure l’espectacle majúscul amb el duel que va omplir el podi amb tres castellarencs. El fondista Jordi Torrents va deixar clar que s’ha recuperat de les lesions que l’han apartat durant mesos de la competició, i el del Bikila no va donar opció de victòria a cap dels seus rivals, ja que es va imposar sobre Xavi Planas. Al podi van coincidir els dos millors atletes castellarencs del moment, juntament amb un no menys fort Juan Manuel Vico.
La cursa femenina també va estar a l’altura, amb la multicampiona local Laura Vílchez repetint victòria en una de les seves curses fetitxe i recuperada ja de la recent maternitat. Airina Guillén de Vacarisses i la castellarenca Mònica Córdoba –també guanyadora de la cursa en edicions anteriors– van completar el podi en una de les curses més competides dels últims anys.

 

Torneig d'escacs infantil Gregori Sánchez

Torneig d'escacs infantil Gregori Sánchez || Aj. Castellar

 


En altres competicions, el Club d’Escacs va ser dels que més es van deixar veure pel centre, amb els Escacs Ràpids de Festa Major i el Torneig d’Escacs Infantil Gregori Sánchez. En el primer, Martí Sellarés va ser el guanyador, seguit de Gael Iglesias en sub-10, mentre que Jorge Iglesias va ser el millor en absolut, seguit de Marc Garcia. En el Gregori Sánchez, el local Ian Rodríguez va encapçalar la general, seguit de Nikolai Bejar (Colón Sabadell) i del seu company del CEC, Jin Hao Xu. En sub-8, Gerard Sala va acabar davant de Lucas Pescador, mentre que en sub-10, va existir empat dels locals Nil Iglesias i Martí Sellarés. En sub-12, Oliver Canillas es va imposar a Hugo Mateo i de sub-14 i 16, el sabadellenc Pol Nassarre va ser el millor, seguit del local Gerard Parrs.
El futbol sala va enfrontar-se a la Pia de Sabadell (3-6) al pavelló Puigverd, mentre que el bàsquet ho va fer un dia després amb les Franqueses en el memorial Manel Fernàndez. La UE Rubí es va emportar el Torneig del Vallès al Joan Cortiella, després de golejar per 0-4 la UE Castellar.


Tenis, tenis taula, pàdel o patinatge van ser altres dels grans actes. De fet, el Blume es va quedar petit, ja que va registrar un ple absolut, per veure l’exhibició del Club Patinatge Artístic en què es van veure les millors figures dissabte a la tarda. Un altre espai ple de gom a gom va ser el local de slot dels Budellets, que va registrar cues al carrer per poder competir en la pista de vuit carrils, que es renovarà aviat. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris