13   CAC_617x412
La prova dels 5.000 metres va ser una de les més disputades, amb Chema Cañadas en tercera posició absoluta.     Cedida
03/04/2019 Esports
Els millors atletes del Vallès es llueixen a Castellar

El Club Atlètic Castellar culmina les dues jornades de la 57a edició dels Campionats del Vallès amb nota

Albert San Andrés

D’encà que el 1933 el Centre Excursionista de Terrassa organitzés la primera edició dels Campionats del Vallès d’atletisme, 57 han estat el total d’edicions d’una de les proves amb més tradició de Catalunya. Aquest any, el Club Atlètic Castellar ha estat l’encarregat d’organitzar aquest esdeveniment atlètic i novament ho ha fet amb bona nota.


El 24 i el 31 de març van ser els dies escollits per la disputa d’un campionat que en certa manera emula a uns Jocs Olímpics en petita escala, on Castellar prenia el relleu de Barberà del Vallès i de la UA Barberà. A la prova on hi ha nou clubs responsables de l’organització -com a mínim fins al 2026-  i on el CA Castellar es fa lloc amb entitats com la Joventut Atlètica Sabadell, el Club Atlètic Mollet o la Unió Atlètica Terrassa entre d’altres. La seu és rotativa i ens hem de remuntar el 2012 per a reviure l’última edició organitzada pel club verd, que ha presidit l’esdeveniment un total de quatre vegades.


“La valoració d’aquesta edició és molt positiva, ja que hem tingut un gran èxit en l’àmbit dels col·laboradors, on hem cobert sense problemes totes les proves  que s’han organitzat als campionats” ha opinat el president del CA Castellar, Xavier Arderius.


En l’àmbit esportiu, el club vencedor va ser la Joventut Atlètica de Sabadell (164 punts) en categoria femenina, seguida del CA Granollers (141) i del CA Castellar (116), quallant una gran actuació enfront de clubs molt poderosos i amb més recursos.
En el masculí, el CA Granollers (151) era el club vencedor, seguit per la JAS (145) i la UA Terrassa (121), amb el club local quart a només 8 punts del podi.


Pel que fa als resultats individuals dels atletes locals, en la primera jornada destacaven les dues victòries d’Ainhoa Roldán als 800 m i d’Àngel Vilalta en salt d’alçada. Josep Obrador, en els 10 km marxa, i Joan Bea en pes, eren subcampions, mentre que Berta López era tercera als 200 m i Maya Fernández en perxa.


En l’última jornada d’aquest diumenge, el club aconseguia sumar sis podis més, on les victòries de Bea en llançament de Martell, Marc Garriga als 3.000 obstacles i Berta López als 400 m van ser els resultats més destacats. Chema Cañadas era tercer als 5.000 m, quedant-se Mohamed El-Haddad a les portes del podi. Laura Hernández en llargada i Guillem Arderius en triple salt acabaven en tercera posició.
Un altre dels èxits de la competició ha estat la bona afluència de públic a la prova, on el club estima unes 1.800 persones durant els dos dies de competició. “L’assistència de públic ha estat molt bona i és molt positiu per l’esport” opina el president de l’entitat, mentre afegeix que “acabem molt satisfets després de les dues jornades”.


D’altra banda, Àngel Vilalta s’emportava la victòria al decatló de Cambrils, on va ser el millor atleta sènior amb un total de 5.393 punts.

Comparteix
M'agrada
Comentaris