La marxa nòrdica va ser un dels actes organitzats pel Centre Excursionista durant la Festa Major. || Cedida
La marxa nòrdica va ser un dels actes organitzats pel Centre Excursionista durant la Festa Major. || Cedida
16/09/2021 Esports
Descobrint els entorns de Castellar amb el CEC

El Centre Excursionista vol obrir-se a la ciutadania amb actes per descobrir la natura i la història de la vila

La renovació viscuda al Centre Excursionista, de la qual va parlar temps enrere la seva presidenta, Dolors Martínez, s’ha deixat veure durant l’edició d’enguany de la Festa Major. El CEC ha estat un dels principals eixos esportius amb dos actes amb participació massiva en espais oberts: el tastet de marxa nòrdica i el tast d’excursionisme.


Aquests actes, però, van estar precedits de la inauguració durant el divendres de l’exposició fotogràfica del concurs Joan Riera, amb l’entrega de premis al local de l’entitat durant el vespre. Dissabte, monitors federats de marxa nòrdica van iniciar, a les 10 del matí, una activitat per descobrir aquesta modalitat recent i que tants adeptes està tenint en els últims anys. La seu del centre va ser el punt de partida pels grups que, guiats pels monitors van recórrer l’entorn urbà de la vila. Des del club s’explica que “el més destacat ha estat la bona predisposició i actitud de tots els participants en un tema tan important con és la marxa nòrdica, de la qual s’obtenen molts beneficis amb una pràctica correcta” i es valora que “hem tingut una molt bona participació i tothom en va sortir molt content”.


El tast d’excursionisme va deixar totes les localitats exhaurides, a més de gent que va afegir-se posteriorment a l’explicació de les dues historiadores de l’Arxiu d’Història de Castellar, que van anar comentant el passat i present de la zona amb anècdotes de les masies i les ermites per les quals es va passar. “Cal destacar la predisposició i la bona voluntat dels propietaris de les ermites de Puigverd, Can Ametller, Can Casamada i Can Santpere, que van permetre l’accés a les finques i van explicar detalls de les famílies i la seva història, a més de la situació actual en la qual es troben les finques” es remarca des del CEC.
D’altra banda, en el vessant més esportiu del club, la jove atleta Núria Muntada, sòcia del CEC, va aconseguir el tercer lloc en la cursa de Sant Hipòlit de Voltregà, prova que forma part del Circuit Català d’Escoles de Trail, campionat de recent creació.


La pròxima activitat de l’entitat serà la 60a edició de la Marxa de Regularitat Infantil, el dia 3 d’octubre, amb un recorregut de 8,537 km, 329 m de desnivell i un temps estimat de 3 h i 10 m. Les inscripcions per aquesta edició històrica estan obertes fins al 26 de setembre (www.cecastellar.cat) i s’hi poden inscriure parelles formades per infants de primer de primària, fins a segon de l’ESO, mentre que en el cas de les mixtes són des de P4 a 1r de primària, i amb una persona major d’edat. |

Comparteix
M'agrada
Comentaris