14   futbol01_1440x961
Un míssil de Gabri Gausachs va significar el 0-1 en la primera part. El lateral ja marca diferències al camp. Albert San Andrés
20/09/2023 Esports
Debut amb nota a Primera Catalana

El Turó de la Peira empata (1-1) en la segona part amb un home menys enfront d’un Castellar que va saber llegir el partit a la perfecció

La UE Castellar planta cara a Barcelona i treu un treballat punt del Turó de la Peira, en un dels camps més hostils de la categoria. L’empat (1-1) no fa justícia a un conjunt que va saber llegir el partit millor que els locals i que continua apostant pel joc vistós i de qualitat de les últimes temporades.

Aquest curs a Primera Catalana promet ser molt diferent de l’últim viscut fa un lustre. L’esperit de lluita d’aquesta plantilla dona esma per afrontar la temporada amb moltes garanties i dona esperances pel millor.

Començant pels jugadors i el cos tècnic, que al Turó de la Peira van demostrar estar per sobre de les situacions complicades, sabent aguantar l’hostilitat del rival i de la seva afició, que va arribar a tirar un pal al terreny de joc durant l’expulsió d’un jugador local. Això és el que es trobaran els de Juan Antonio Roldán i Santy Fernàndez en alguns camps de la categoria, a banda del joc dur i de contacte.

Per sort, l’equip es va saber desentendre de l’ambient, sense deixar-se contagiar en cap moment. Va ser en l’arrencada quan pitjor ho van passar, davant de la pressió dels barcelonins i amb problemes en la sortida de la pilota. Uns primers minuts on el nerviosisme del retorn a la categoria no va deixar veure el joc característic.
 Gabri Gausachs, recent incorporació per a cobrir l’absència de Joel Castilla en la banda dreta, va deixar a tothom amb un pam de nas al 24, executant un xut de falta des de la banda, que va tocar al pal i rebotar en el porter per a colar-se al fons de la xarxa. Un 0-1 que els va permetre treure’s el pes de l’esquena i obrir el camp, quallant un bon final de la primera part, on el porter local no va permetre a David López sentenciar abans del descans.

La segona va arrencar amb la mateixa tònica, però amb cert nerviosisme en les files verd-i-blanques, que es van quedar amb un home menys, per l’expulsió de Jebran Bando (53’). Un aspecte que va canviar el partit, ja que amb tot perdut, el Turó de la Peira es va bolcar a l’atac davant d’una segura defensa castellarenca. En una jugada a pilota aturada va arribar l’empat (75’), després d’un remat de Ryuji Miyamatsu.

Amb una millor lectura des de la banqueta, l’entrada de Ruano, Iván Sánchez, Martín Cabrero, Ibáñez i Marc Sánchez, va permetre a l’equip agafar oxígen i gaudir de diverses oportunitats per a sumar els tres punts, traient la defensa local una pilota sota pals en els minuts finals. Els visitants van imposar el seu ritme de joc i van ser els de la Ciutat Comtal els que acabaven demanat l’hora.

“Començar en una lliga com aquesta puntuant és molt important, tot i que podíem haver tingut més premi i marxem amb un regust agredolç. El seu joc ens ha perjudicat, però l’equip ha estat concentrat i molt sòlid” va explicar Fernàndez després del match.

Aquesta setmana, l’equip viatjarà a Alguaire (diumenge, 17:00 h), equip que va demanar el canvi d’ubicació del partit, el que farà que els blanc-i-vermells arrenquin amb tres partits lluny del Joan Cortiella.

Punt final pel XVIII Cortiella

Es tanca la XVIII edició del Joan Cortiella, amb la disputa de la segona part del torneig. Durant el cap de setmana, van jugar les categories infantil, cadet,  juvenil i juvenil femení, separant així la majoria dels equips de futbol 7 -que van jugar abans de l’estiu- dels de futbol 11. Una trentena d’equips va disputar els seus partits al Joan Cortiella, destacant l’ajustada victòria del juvenil B femení del CE Mercantil per 3-4 enfront de les locals i l’1-0 del CE Sabadell enfront del Santfeliuenc en cadets.