14   CAC_950x634
Els xandalls del CA Castellar han arribat a Diannahba (Senegal). Cedida
17/01/2020 Esports
Els colors del CA Castellar vesteixen Diannahba

El club ha col·laborat amb l'Associació Afrocatalana d'Acció Solidària

Albert San Andrés

La jornada esportiva del cap de setmana ha deixat diversos rècords pel Club Atlètic Castellar, però segurament, el més interessant ha estat la col·laboració del club verd amb l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, mitjançant la qual s’han fet arribar xandalls al Senegal.
L’esport sempre ha de ser una eina didàctica, saludable i solidària que faci créixer en tots els aspectes als seus practicants. Aquesta és una visió molt estesa en alguns clubs i entitats esportives de la nostra terra, que sovint col·laboren amb ONGs per ajudar a comunitats més desafavorides. Potser el cas de l’AE Ramassà és un dels més coneguts, però des de l’ombra, moltes més entitats també posen el seu gra de sorra per a fer-ho en qualsevol dels nivells possibles.


És el cas del CAC que mitjançant el projecte de cooperació de l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, una entitat a cavall entre Sabadell i Castellar, ha fet arribar una partida de roba esportiva a la localitat de Diannahba, un poble del sud del Senegal, tocant el golf de Guinea-Bisau.


“Les fotos fan goig i parlen per si mateixes i esperem a algun d’aquests i aquestes futures atletes participant en alguna prova organitzada pel CAC” s’ha assenyalat des del club en un article al blog. Una iniciativa que tant de bo es pugui repetir amb més entitats i clubs per posar en relleu la precarietat que es viu en una de les parts més boniques del món: el continent africà.


D’altra banda, el cap de setmana va deixar una allau de noves marques en el control de pista coberta de Sabadell, on Eric Haba va marcar 7,50 als 60 m i 55,45 als 400 metres. Jan Casamada va fer rècord personal en 1500 m amb 4:23,92 i Berta López 8,58 en els 60 m i 1:02,20 als 400, segona millor marca femenina de la història del club. Aquestes i d’altres marques en sub-16 van arrodonir una jornada impecable pels atletes del club.


En marxa, Gina Torres i Josep Obrador van brillar en la XXVIII edició del Gran Premi de marxa ciutat de Viladecans on van aconseguir la segona posició en les respectives categories. Torres (16,33) ho va fer en els 3K ruta i Obrador (50,08) en els 10K. Daniela Gaitán (14,50) va participar en el sub12.


El veterà Xavi Estebanell va participar novament en el Circuit de Cros Gironí, en el cros de Vidreres on va acabar en sisena posició de la categoria 35-45, amb un crono de 18:08.

Comparteix
M'agrada
Comentaris