3a8ee33a 0625 4c9d 82d5 efeb76222de1_1440x961
Adrià Vicente (Adriano Vigid) actuarà el 3 d’octubre a la Mostra de creadors musicals locals impulsada per Cal Gorina.  || B, G.
24/09/2020 Cultura
Visibilitzant la feina dels músics

Dani Sagrera, de Cal Gorina, ha impulsat una mostra de creadors musicals locals que arrenca dissabte

Marina Antúnez

A Castellar del Vallès s’estrena un nou projecte. Es tracta d’una Mostra de creadors musicals locals, una iniciativa impulsada per Cal Gorina que es va començar a gestar fa quasi un any. L’objectiu és mostrar els creadors musicals que hi ha al poble, creadors de qualsevol tipus de música. “Volem posar èmfasi en la creació,  no tant en les versions”, diu Dani Sagrera, de Cal Gorina. Aquesta mostra s’havia de dur a terme pels mesos d’abril i maig però el confinament ho va impedir. 


Amb la col·laboració de l’Ajuntament, es va reprogramar per Festa Major “amb un format molt interessant en racons del casc antic”. Però novament, la Covid el va impedir perquè  la Festa Major es va suspendre. L’aposta arriba ara com a tercera oportunitat. “Amb un format Covid però és la única manera que tenim de portar la música i la cultura al carrer després de tants mesos amb la música pràcticament confinada en el nostre poble”.


De moment, Cal Gorina ha programat dos concerts, un aquest dissabte 26, a les 22 hores, a la plaça Major. “Amb uns nois joves que fan rap que es diuen Opció 37”, explica Sagrera. Oferiran un repertori de rap en català, de la mà d’Udot, Biet i MÇ. hi haurà servei de barra i l’aforament serà limitat. 


El següent concert tindrà lloc el dia 3, a les 22h, a la plaça d’El Mirador, amb  l’Adriano Vigid, nom artístic de l’Adrià Vicente, un jove castellarenc que toca amb un grup d’amics músics que prometen, els Bassets. A la Mostra, també actuarà com a solista, acompanyat d’una altra guitarra.   


La programació de la Mostra s’anirà adaptant a l’evolució de la Covid “i el que es pugui anar fent amb la resta de músics creadors locals”. De moment, ja s’ha contactat amb més de 15 propostes “que esperem poder anar desgranant  si les condicions són favorables”. Algunes d’elles, amb les condicions i recursos actuals, seran complicades de realitzar a l’escenari, “però estem en contacte amb l’Ajuntament per trobar solucions”.


Al mateix temps, els programadors de la Mostra de creadors musicals locals són conscients que encara no coneixen totes les propostes que hi ha al poble i també volen que aquesta mostra serveixi “perquè la gent que pensi que hi falta es posi en contacte amb nosaltres”.


D’aquesta manera, la intenció és anar incloent propostes perquè la gent que fa música pròpia tingui un espai on mostrar-la. “Quanta més gent mostri el que fa, més base musical hi haurà, i quan hi ha base és quan despunten propostes interessants”, apunta Sagrera.

Comparteix
M'agrada
Comentaris