18  Vilabarrakes_1440x961
Espai Vilabarrakes durant el concert de Sexenni. Al fons, s’aprecia la barraca guanyadora d’enguany, ‘La Xavineta’. || Q. P.
13/09/2023 Cultura
Vilabarrakes, un dels millors anys que es recorden

El col·lectiu està molt satifet del funionament de les activitats, tant a nivell tècnic com de participació

Marina Antúnez

Tot ha sortit rodó. El col·lectiu Vilabarrakes fa un balanç molt positiu de l’activitat que ha dut a terme durant les quatre nits de Festa Major 2023 a Castellar, “essent, aquest, un dels millors anys que es recorden”, afirmen des del col·lectiu. I és que tot ha funcionat molt bé, tant a nivell tècnic com de participació.

 

Des del col·lectiu, sempre es busca que el concert que obri Vilabarrakes sigui d'un grup local. "I cada nit també l'hem acabat amb un discjòquei". El feedback amb la gent que ha assistit en algun dels concerts ha estat molt positiu amb l'entitat organitzadora. El dia de més afluència va ser divendres, gràcies al Correlokals que sempre congrega moltíssima gent, també de poblacions veïnes. “Divendres es va notar més gent de Sabadell i, els altres dies, més públic de Castellar”, segons Vilabarrakes. En anys anteriors, es programava l’Espai Vilabarrakes durant tres dies mentre que, enguany, han estat quatre.

 

Pel què fa al públic, ha estat heterogeni. S’ha obert de 23 h a 05 hores cada dia, excepte diumenge, que es va obrir mitja hora abans en motiu del concert de Lildami, “dia en què vam notar un públic més familiar, que ja va bé perquè Vilabarrakes no és només una cosa de joves”.

 

Barraques temàtiques

 

En total, s’han muntat 11 barraques de diversos col·lectius, a més de la barraca “La Penúltima, de camions del Correlokals, i la parada de l’ETC”. S’ha fet un concurs de barrakes, on es premia la millor barraca amb un pernil. Cada any, “cada col·lectiu tria un tema que es manté en secret fins a l’últim dia, i  treballen en la decoració de la barraca i també disfresses i atrezzo”.

 

Enguany, la barraca guanyadora ha estat La Xavineta, inspirada en una decoració de circ. Qui ha fet  de jurat han estat els mateixos col·lectius de Vilabarrakes, puntuant amb 3, 2 o 1 punts la resta de barraques participants.

 

Fent el concurs, segons el col·lectiu Vilabarrakes, “es genera una mica de competició interna, per fer que les barraques quedin ben boniques”. En aquest sentit, hi ha col·lectius que ja treballen en la decoració  de la seva barraca des de dos mesos abans.

Comparteix
M'agrada
Comentaris