7fef411f bc5c 400e 83e3 98e12d002768_1440x961
L’artista Viena Boedo, impulsora de l’acadèmia L’Artisteria, a Castellar. || CEDIDA
14/09/2023 Cultura
Viena Boedo: “Que la gent perdi la por al paper en blanc”

L’artista obre L’Artisteria, una acadèmia per a infants i adults interessats en l’art

Marina Antúnez

El 16 de setembre, Castellar del Vallès comptarà amb una nova acadèmia d’art. Es diu L’Arstisteria i és un projecte personal de la jove il·lustradora i dissenyadora Viena Boedo, de 24 anys. La inauguració està prevista a les 18 hores i comptarà amb un refrigeri per als assistents, així com també un regal artístic per als primers que hi arribin.

 

L’Artisteria és un projecte personal de Boedo que va prendre forma fa ben poc. “Va ser l’últim diumenge de maig, i el dimarts següent ja estava buscant local”.

 

L’acadèmia és al carrer de l’Església, 2, local 3. “L’espai estava buit i de seguida em va agradar molt, perquè tenia molta llum natural i això m’interessava per poder treballar, i la ubicació també és bona”.  Tot i això, Boedo explica que “hem hagut de treballar molt per adequar-lo, abans hi havia una pizzeria”. Ara, s’ha convertit en un espai diàfan, amb molta llum i taules enormes, “on també hi ha espai per poder pintar amb cavallet, només hi falta la gent [riu]”.

 

L’objectiu de L’Artisteria és oferir un espai creatiu “on la gent pugui aprendre i expressar-se a través de l’art. El que m’interessa és que perdin la por al paper en blanc”.

 

Els cursos principals de L’Artisteria s’adreça a infants a partir de 8 anys i també al públic adult. Les classes seran de dibuix i pintura. “Tocarem totes les tècniques del dibuix i la pintura”. A les diferents acadèmies hi ha diverses maneres d’ensenyar, “o copiant un quadre o ensenyant la tècnica, i que a partir d’aquí facin el que vulguin”. De tant en tant, Boedo també vol organitzar sessions d’un o dos dies per donar a conèixer artistes i artesans de la vila. “Seran impartides per ells, perquè també tinguin una oportunitat, i també poden ser de joieria artesana, etc.”.

 

Fins ara, ja s’hi han interessat diverses persones. “M’ha sorprès  que s’hi han interessat molts adults, vol dir que hi ha una necessitat de la gent adulta de poder explotar la seva creativitat i que encara no ho han fet, per por o vergonya”.

 

Boedo ha fet el grau superior d’il·lustració i el de disseny gràfic. Ha treballat per la Diputació amb projectes petits, i també al Museu del Disseny de Barcelona. Ha fet un curs d’impressió 3D i va treballar d’això. Va retornar als seus orígens per centrar-se en l’art i iniciar aquest projecte. “La gent no em coneix i això és bo i dolent; d’una banda, és complicat apuntar-se en un lloc on no es coneix l’artista però, alhora, em servirà per donar-me conèixer”.

 

Recentment, Boedo s’ha introduït en el grup d’artistes locals que comencen a fer pinya “i estem fent coses molt xules”. Se’ls va poder veure per Festa Major, a l’Art al Carrer Major, dissabte al matí, i al Mercat d’Art al Calissó, dissabte a la tarda, on els artistes van vendre obra pròpia.

Comparteix
M'agrada
Comentaris