De veu i vi FOTO_1440x961
Marina Antúnez, coordinadora de l'activitat 'De veu i vi', presentava l'activitat al Parc de Colobrers. ||C. D.
28/09/2020 Cultura
'De veu i vi', un acte valent en favor de la cultura

Malgrat la baixada de temperatures, el públic va gaudir i felicitar l'equip que va fer possible l'activitat

Redacció

Divendres 25 de setembre es va dur a terme la proposta cultural 'De veu i vi', una activitat que va combinar amb encert la literatura, la música i el vi. La proposta va tenir lloc al Parc de Colobrers, al peu de l'alzina surera, i va tenir molt bona acollida, amb les 80 localitats previstes com a màxim per garantir les mesures contra la Covid exhaurides. 

 

L'acte va arrencar amb el recitat d'un poema de la castellarenca Sílvia Melgarejo a càrrec de Marina Antúnez, coordinadora de l'activitat 'De veu i vi'. Ella mateixa va remarcar que aquell volia ser "un acte que reivindica la cultura, un acte gairebé de militància, en temps de pandèmia". De teló de fons, l'alzina il·luminada amb llums que anaven canviant de color, i un arc de Sant Martí que, sorneguer, va lluïr per emmarcar el Puig de la Creu un xic més enllà, a l'inici de les lectures.

 

Setembre és temps de verema i aquest és el fil que l'acte va voler estirar. Els haikús de Melgarejo van anar seguits d'una de les quatre cançons que van interpretar aquell vespre la Mariona Roca, a la veu, i l'Òscar Tortosa, a la guitarra i cors. 'Lilac wine', de James Shelton, va sonar a través d'una interpretació que va captivar, des de l'inici, el públic assistent. 

 

Tot i que la meteorologia va afectar, amb vent i un fred poc habitual per l'època, l'audiència va gaudir de les lectures que es van fer a continuació. D'Empar Moliner, Montserrat Roig, Isabel - Clara Simó, Gisela Pou, Caterina Albert (Víctor Català) i Maria Mercè Marçal, les autores que van ser escollides per Antúnez amb aquesta voluntat d'apropar la literatura de diverses escriptores de capçalera del nostre país a les orelles dels qui van ser presents a l'acte. Els encarregats de les lectures van fer una posada en escena excel·lent. Mònica Mimó, Albert Ibars, Agnès Hernández, Gabi Ruíz i Marina Antúnez van teatralitzar les lectures, que segons el públic, "es van fer molt amenes i adequades a l'acte"

 

La tria de textos tenia una clara intenció. Eren fragments en els que, de forma anecdòtica o com a tema, a la narració hi apareixia el vi. I parlant de vi, l'acte també va comptar amb la presència i expertesa de l'Adrià Garriga, responsable de la vinya de la Muntada on s'elabora el vi 5 Quarteres. Ell va parlar del passat vitivinícola de Castellar, i va mencionar la varietat que es va tastar, en una primera passada, de vi blanc picapoll. "El vi ens permet explicar la nostra cultura i el nostre fer, aquest vi és el fruit d'aquest llegat que tenim. A Castellar del Vallès, a principis del segle passat, estava plegat de vinyes", va explicar Garriga. El públic va gaudir-ne molt, expressant explícitament que l'havien trobat molt bo. 

 

Músiques com la de 'Jo mai mai' de Joan Dausà, 'Vinyes verdes' de Lluís Llach i Ovidi Montllor, 'Pa amb oli i sal' de Blaumut, van seguir enllaçant els textos durant la vetllada, que va finalitzar amb un darrer brindis, en aquest cas, un 5 Quarteres negre. L'acte va ser organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, amb la coordinació d'Antúnez. "Veient l'èxit que ha tingut la proposta, no descartem repetir-la novament en una altra ocasió, si les condicions de seguretat ho permeten", va comentar Antúnez i l'equip d'intèrprets.

Comparteix
M'agrada
Comentaris