Dani López ha estat el guanyador de l'Estevet d'Or amb la seva ratafia "El pas del temps"
Aquest passat divendres al vespre, la seu del Centre Excursionista de Castellar va acollir la setena edició del concurs de ratafia casolana. Fins a setze participants van entregar durant la setmana la seva proposta de licor per entrar a formar part del concurs. Finalment, i donat que un participant va presentar dues opcions diferents, el nombre d’ampolles de ratafia que van entrar finalment a concurs van ser disset.

El jurat encarregat de fer les deliberacions | Cedida
Després de les deliberacions del jurat, que valorava l’olor, el sabor, el color i la textura, es va decidir que el guanyador de l’Estevet d’Or fos Dani López per la seva ratafia “El pas del temps” i que el finalista (per segon any consecutiu) fos Roger Pineda amb “Fagina”. El guanyador de la setena edició del concurs, Dani López, explicava que porta cinc anys presentant-se al certamen i que "ja era hora que aconseguís guanyar" i afegia que "no m'esperava guanyar". Pineda, segon classificat, admetia que “soc un despistat i no m’apunto què hi poso i, per tant, cada any la ratafia queda diferent”, però assegurava que “per sort queda bevible”.

López (dreta) i Pineda (esquerra) van ser els finalistes | Cedida
Xavi Alavedra, un dels organitzadors del certamen anual reconeixia que “estem molt contents que cada any hi hagi més participants i que en aquesta edició hàgim arribat a les 17 propostes”. Per la seva banda, Josep Serrà, representant del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, es mostrava orgullós de poder acollir el concurs al local de l’entitat admetent que “per nosaltres és alegria poder acollir aquest concurs” i afegia que “des del primer any, el concurs té molt bona acceptació i hem pogut veure el creixement del certamen des de dins”.
Els dos finalistes, a part dels premis corresponents, també es van endur un lot de productes de comerços locals i de col·laboradors del certamen.