L'autor de 'Verba, non facta', David Vila, llegint un dels relats del llibre_617x412
- A.Parera
14/06/2015 Cultura
Una lectura expressiva de contes sobre l'absurd, l'amor i la revolta
'Verba, non facta' és el llibre de David Vila que recull aquests relats i que divendres es va presentar a la vila en forma de lectura dramatitzada
Anna Parera
El sabadellenc David Vila va presentar el passat divendres, 12 de juny, el llibre Verba non facta, a la Biblioteca Municipal Antoni Tort davant d'una trentena de persones. L'autor va venir convidat per la CAL de Castellar per tal d'encetar l'activitat de l'entitat abans de l'estiu.

La presentació va anar a càrrec de Berta Gusi, Josep Maria Roviralta, Maria Rovira i, el mateix autor del llibre, David Vila, que van oferir un tastet d'alguns dels 99 contes que composen l'obra, per tal de "despertar l'interès envers el llibre", va afirmar l'autor. Per fer-ho, van realitzar una lectura teatralitzada dels diferents relats, perquè "com que eren contes molt breus i intensos em va semblar que la manera més correcta era explicar aquests contes a la gent", va apuntar Josep Maria Roviralta, l'encarregat de donar forma a l'acte, perquè no es tractés únicament de la presentació del llibre. D'aquesta manera, els quatre rapsodes van fer entrar als assistents "en la historieta de cada conte", va dir Roviralta.

La lectura de contes es va organitzar en tres blocs: l'absurd, l'amor i, finalment, la revolta. Cadascun d'ells es van introduir amb una peça musical relacionada amb la temàtica i que van ser interpretades per Marta Rovira tocant la flauta. Abans de llegir cada narració també es van presentar els títols de cada història i, en la lectura, es van combinar microrelats amb contes una mica més llargs, la lectura individual amb la lectura en grup, les històries còmiques i iròniques amb d'altres més tendres i el ritme i el dinamisme amb l'expressivitat. La intenció de l'autor era ben clara "reinvidicar el conte i fer-ho tractant diverses temàtiques", per tal que els lectors descobreixin els avantatges del conte i s'enganxin a aquest gènere. A més a més, David Vila es reflecteix en la seva obra, ja que "totes les coses que explico estan basades en fets reals, coses que m'han passat i hi afegeixo un to fantàstic, absurd, diferent, surrealista, que fa que canviï una mica", assegurava l'autor. Tanmateix la gràcia dels 99 contes que recull el llibre és, segons Vila, "en molt poc espai dir moltes coses i fer que cada història es pugui interpretar de més d'una manera i que el lector amb la seva interpretació estigui acabant l'obra en certa manera, completant-la".

Amb aquesta lectura la CAL de Castellar obria el programa d'activitats que tindran lloc al llarg de l'any. El proper esdeveniment serà el 23 de juny, en la revetlla de Sant Joan, amb l'arribada de la flama del canigó. A la tardor, el 2 i 3 d'octubre, serà moment pel Correllengua, dedicat en aquesta edició a la figura d'Ovidi Montllor.
Comparteix
M'agrada
Comentaris