Els alumnes de violoncel, violí, guitarres i pianos - G.Plans
Els alumnes de violoncel, violí, guitarres i pianos - G.Plans
17/03/2019 Cultura
Una gran diada musical a la plaça Major

Dissabte al matí, Acció Musical, amb la col·laboració d’Artcàdia, va oferir la 4a edició dels Petits Concerts de Sant Josep

G.P

Després de mesos practicant, una bona part del planter de músics de la vila va tenir el seu moment per oferir un petit tast del que ha après. Aquest dissabte al matí, Acció Musical, amb la col·laboració d’Artcàdia, va oferir la 4a edició dels Petits Concerts de Sant Josep a la Plaça Major, que es va omplir de gent i bon ambient.

 

La Ivet, que toca el violí, i el Guillem, que s’inicia en el violoncel, reconeixien que la peça que més els va agradar interpretar des de les escales de la part antiga de la plaça, davant d’un públic familiar entregat al concert, va ser la Polca d’Ours. “Ha sigut molt xulo!”, van coincidir, tots dos. Precisament, aquest escenari, segons Laia Rocavert, presidenta d’Acció Musical Castellar, serveix per “reivindicar la plaça Major, que fa molts anys que és un racó que ha quedat amb poc ús a l’hora de fer coses”.

 

La celebració per avançat de la festivitat local de Sant Josep, que caurà dimarts vinent, tal com expressava Maria Hernández, membre de l’entitat musical, també va ser un èxit: “Ja és el quart any que ho fem i les famílies s’han animat, el poble ha respost i ha fet bon temps. Ha sigut fantàstic!”. Amb motiu de la diada, a més, es va crear un grup especial conformat per músics de diferents edats amb la intenció de fer participar públic i convidar-lo a ballar.

 

 

DSC 0252 1

El concert va fer dansar bona part del públic de la Plaça Major - G.Plans

DSC 0259 2

El concert va omplir la part antiga de la Plaça Major - G.Plans

 

“Cada dimarts assagem i avui, davant de la família, ha anat molt bé!”, comentava l’Enric, amb el baix elèctric penjat a l’esquena. Forma part d’un dels combos que van actuar, en el seu cas l’anomenat Black Jack, que va interpretar Smash Mouth d’All Star, la mítica Highway to hell d’ACDC i la també icònica What’s Up, de 4 Non Blondes. De fet, tal com explica Rocavert, d’això tractava el concert, un petit premi per als alumnes que estudien música: “S’ha mostrat el treball que fan en el dia a dia i que dóna sentit a l’aprenentatge; han vist que hi ha una recompensa i un objectiu, que és fer música i compartir-la amb els altres. En el fons, és el que nosaltres busquem, perquè aprendre música o un instrument no és una tasca fàcil, hi ha compromís i esforç”.

 

Els alumnes una mica més petits també van ser protagonistes. La celebració musical de Sant Josep va comptar amb una primera part en què es van exhibir les aules d’instruments: violoncel, violí, guitarres i pianos. Després, una segona part més festiva, en què va haver-hi una xocolatada i danses dels cors petits de músics, conformats per nens i nenes de 3 a 7 anys, els cursos de sensibilització i iniciació.

 

 

DSC 0301 1

Un dels combos que va tocar música moderna, les 'Pambtomàquet' - G.Plans

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris