Andrea Motis actuarà a la Festa Major de Castellar 2016_617x412
Andrea Motis actuarà a la Festa Major de Castellar 2016 - Cedida
06/05/2016 Cultura
Una Festa Major amb el swing
Motis Rossy Quintet, Castellar Swing Band i Shakin' All, triple concert de música lindy pel divendres de Festa Major
Marina Antúnez
Andrea Motis torna a Castellar -ja ens va visitar fa uns anys- acompanyada de Fèlix Rossy, Toni Saigi, Jordi Pallarès i Martín Leiton. Motis Rossy Quintet actuaran el proper 9 de setembre en el marc dels actes de Festa Major de Castellar 2016. Aquesta és la proposta de l'entitat Sonaswing, que opta novament pel triple concert. A més de la veu de l'Andrea i els músics que l'acompanyen, SonaSwing compta amb la participació de dues formacions més de swing que estan triomfant en el panorama musical lindy del moment.

Una d'elles és la Castellar Swing Band, "que és un segon nom de l'Orquestra Castellar, la que segueix mantenint els balls de Festa Major", explica Magí Casañas, director de l'Orquestra Castellar. Amb Castellar Swing Band poden fer un ball que s'ha posat molt de moda, el lindy hop "i també és un tipus de música que ens agrada molt tocar", afegeix Casañas. De fet, ell mateix reconeix que "el lindy hop s'ha posat de moda i nosaltres vam pensar que era una cosa interessant oferir també aquest tipus de música". Amb aquest format, l'orquestra swing ja ha fet concerts a Cal Calissó, a la Festa Major de Castellar de l'any passat i també al Velòdrom de la cocapital vallesana, Sabadell. El programa que Castellar Swing Band proposa per aquesta Festa Major ve ple de temes ballables "i de melodies molt conegudes de Duke Ellington, Frank Sinatra, 'When the saints' , etc".

El segon grup en actuar serà el Motis Rossy Quintet, que precedirà el concert de Shakin' All, "que són els veritables cracks del swing, ja que porten anys dedicant-s'hi", apunta un dels membres de SonaSwing. Shakin' All és un sextet format per sis músics amants del swing. "Toquem temes de dixieland, Nova Orleans, dels anys 30 i 40, rithm & Blues, etc", explica Dani Alonso, director de la Barcelona Jazz Orquestra i un dels membres de Shakin' All.

La banda està formada per Dani Alonso, trombó i veus; Juli Aymí, saxo, clarinet i veus; Pepino Pasqual, saxo i veus; Gerard Nieto, piano; Queralt Camps, baix, i Martí Elias, a la bateria i veus. "Toquem molts instruments, perquè molts de nosaltres en toquem més d'un", apunta Alonso.

Els músics de la formació tenen entre 30 i 40 anys, "o sigui que de fet som la fornada jove de dues fornades", admet somrient el membre de Shakin' All. A Castellar del Vallès, el conjunt vindrà amb una proposta musical divertida i marxosa, "amb música que agrada a tothom i pensada pels balladors amants del swing".

Alonso, en el vessant de director de la Barcelona Jazz Orquestra, apunta que "les big bands són les millors escoles per aprendre jazz, jo ja fa 12 anys que sóc director de l'orquestra, i a part, també sóc professor de música en una escola".
Comparteix
M'agrada
Comentaris