Els membres de l'organització del BRAM!_617x412
Els membres de l'organització del BRAM! - Q. Pascual
13/03/2017 Cultura
Una de les millors edicions del BRAM!
'Yo, Daniel Blake', de Ken Loach, triomfadora del certamen
Marina Antúnez
Un total de 2.480 espectadors han assistit en els darrers dies a les 16 activitats incloses al programa de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès. La novena edició del BRAM! s'ha tancat amb les valoracions més altes de la seva història. 7 pel·lícules projectades aquest any figuren dins el rànquing de les 15 pel·lícules més ben puntuades des de l'any 2009. A més, el 88% dels 1.200 vots emesos pels assistents han tingut puntuacions que van entre el 7 i el 10.

La pel·lícula Yo, Daniel Blake, de Ken Loach, s'ha endut el Premi Especial del Públic i el Premi del Jurat Jove. El premi, totalment simbòlic, consisteix en un sac d'1 quilo de mongetes, producte típic castellarenc que compta amb denominació d'origen pròpia. La cinta de Loach, triomfadora a la darrera edició Festival de Cannes, s'ha imposat amb una puntuació mitjana de 8,85, dues dècimes per sobre d'El ciudadano ilustre (que va obtenir 8,62 punts). A continuació, les segueixen In The Same Boat (8,59 punts), Sing Street (8,56 punts), Frantz (8,51 punts), Bar Bahar (8,39 punts), La reina de España (8,30 punts), Sasha (8,19 punts), Cerca de tu casa (7,93 punts) i Paterson (7,00 punts).

Premi del Jurat Jove i millor pel·lícula infantil

La pel·lícula de Ken Loach també ha estat escollida com la millor per part del Jurat Jove, constituït cinquena vegada. Menció a part mereixen les pel·lícules infantils d'aquest any. El Petit Príncep va obtenir una puntuació de 8,68 punts, mentre que La vida d'en Carbassó va obtenir una puntuació de 9,10 punts, motiu pel qual l'organització també enviarà un sac de mongetes dels ganxet al director d'aquesta darrera pel·lícula, com a cinta més ben valorada pels infants. També podran gaudir de les mongetes del ganxet un total de 10 votants del Premi Especial del Públic escollits per sorteig. L'organització contactarà al llarg d'aquesta setmana amb els guanyadors per comunicar-los que la seva butlleta ha resultat guanyadora.

Balanç

El BRAM! 2017 ha registrat la segona millor assistència de les nou edicions celebrades fins ara, només superada per l'edició de l'any 2016, que va comptar amb 2.617 espectadors. La mitjana d'assistència per acte ha arribat a les 152 persones.

Enguany l'activitat que ha acumulat més espectadors ha estat la inauguració, que va comptar amb l'assistència del director Fernando Trueba, prèvia a la projecció de La reina de España, amb un total de 295 espectadors. Pel que fa a la resta de projeccions, destaquen La propera pell, que va comptar amb l'assistència del director Isaki Lacuesta, amb 207 espectadors; Bar Bahar, amb 200 espectadors; Paterson, amb 178 espectadors; El ciudadano ilustre, amb 157 espectadors; Yo, Daniel Blake, amb 156 espectadors; Cerca de tu casa, que va comptar amb l'assistència del director Eduard Cortés i el productor Loris Omedes, amb 154 espectadors; Frantz, amb 153 espectadors; Sing Street, amb 144 espectadors; En el mismo barco, que va comptar amb l'assistència del director Rudy Gnutti, amb 103 espectadors; El Petit Príncep, amb 92 espectadors; i Sasha, que va comptar amb l'assistència del director Fèlix Colomer, amb 88 espectadors. Finalment, les dues projeccions del festival 'Els Curts del BRAM!' van comptar amb 56 i 52 espectadors, respectivament.

També mereixen una menció especial els actes del BRAM! infantil que van sumar 275 espectadors entre les projeccions de Petits Herois i La vida d'en Carbassó, a més de les actuacions dels Tucantam Drums i el Cor Sant Esteve i dels tallers que es van desenvolupar a la plaça del Mercat.

D'altra banda, el concert 'Històries a l'aire' de les corals Musicorum, El Cor de la Nit i Som·Night, inclòs dins la secció del BRAM! Musical, va comptar amb l'assistència de 170 persones.

A totes aquestes xifres cal sumar-hi els prop de 3.350 alumnes dels centres docents de Castellar que al llarg de les darreres setmanes han vist alguna proposta cinematogràfica dins la secció del BRAM! Escolar.

Per cinquè any consecutiu, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès ha estat organitzada conjuntament per l'entitat Club Cinema Castellar Vallès i l'Ajuntament de la vila.

Comparteix
M'agrada
Comentaris