20  Romain Puértolas_617x412
Romain Puértolas parla amb els alumnes de francès de l’INS Castellar. || M. A.
08/05/2018 Cultura
Un escriptor proper, Romain Puértolas

La sensació que ha deixat l'escriptor francès als alumnes ha estat molt positiva

Aquest dimarts, l’escriptor francès Romain Puértolas ha visitat Castellar del Vallès convidat pel departament de francès de l’Institut Castellar. L’autor de L’increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un Ikea, entre d’altres llibres,ha explicat als alumnes que han assistit al matí a la xerrada convocada dimarts passat a la Sala d’Actes la seva experiència com escriptor, que arriba després d’haver exercit altres  i curiosos oficis, com el d’auxiliar de vol, netejador de màquines escurabutxaques, traductor i intèrpret, discjòquei i inspector de policia, la seva última feina, “que és la que m’ha permès documentar-me per fer aquest llibre que avui tractem”, explicava ell mateix. Puértolas treballava com a inspector de policia a l’agència que lluita contra les xarxes de tràfic d’immigrants. “Treballava amb gent que no havia fet res dolent, que simplement no tenia papers, i prou”.

 

La història del faquir trasllada el lector a les difícils circumstàncies que pateixen els immigrants il·legals. “El faquir és una estereotip”, diu Puértolas. A través de l’humor - i això caracteritza la literatura de l’escriptor - s’apropa a aquesta dura realitat.

 

Els alumnes, que han formulat preguntes ben interessants, demostrant haver llegit atentament el llibre, han estat els encarregats de conduir la xerrada. Per iniciar l’acte, tres d’ells han fet una presentació de Romain Puértolas. Seguidament, s'ha projectat el tràiler de la pel·lícula que s’ha basat en el llibre del faquir i que veurà la llum a finals de maig.

 

A continuació, els alumnes també li han fet diverses preguntes. Segons ha confessat l’autor, “d’aquesta pel·lícula en sóc coguionista, he pogut escriure una part del relat, i m’ha agradat molt que la gent que l’ha fet escollís el meu llibre”. De fet, com demostra el seu currículum, “estic en canvi constant, m’agrada que les històries canviïn i el film també ha permès això, que l’argument es desenvolupés en alguns punts, s’afegissin coses en d’altres”. El protagonista de la pel·lícula és una estrella reconeguda del cinema Bollywood del moment. “Vaig al·lucinar de com s’ha fet de gran, la història que vaig escriure en un mòbil mentre anava en tren”.

 

D’una manera del tot desenfadada, Puértolas s'ha mostrat molt proper durant l’acte i l’alumnat ha agrait la seva predisposició acomiadant-lo amb uns presents fets expressament per a ell.

Comparteix
M'agrada
Comentaris