La companyia Príncep Totilau presenta 'Mare terra'. || CEDIDA
La companyia Príncep Totilau presenta 'Mare terra'. || CEDIDA
04/10/2019 Cultura
Teatre familiar amb ‘Mare Terra’

La companyia Príncep Totilau revisita l'Auditori Municipal aquest diumenge

Marina Antúnez

La temporada de teatre familiar a l’Auditori Municipal Miquel Pont obre diumenge, a les 12 h, amb Mare Terra ,de la Companyia Príncep Totilau. L’espectacle està pensat per a tota la família, “a partir dels 5 anys, per la complexitat temàtica del muntatge”, aclareix Marc Hervàs, director escènic i dramaturg de l’obra Mare Terra. “No és un conte popular, i per això creiem que potser si són nens gaire petits perdran el fil de la història”.

 

El muntatge està escenificat per titelles i actors i la temàtica gira al voltant de les preguntes que un nen de 5 anys fa als seus pares quan se’n va a dormir. “Preguntes amb relació a la naturalesa, com per què la Terra és rodona, per què el sol crema...”, diu Hervàs.

 

Mare Terra parla de l’aparició i desenvolupament de la vida a la terra. Per escriure l’argument, “hem fet molta cerca científica, sobre les teories de l’evolució, l’aparició de l’univers amb el big bang...”, i també de fets que encara no estan clars, com les primeres formes de vida.

 

La Companyia Príncep Totilau dona forma a tot això i ho explica, alhora, des de l’òptica d’un protagonista, el Bernat, “que és el nom real del nostre fill, que també ens fa aquestes preguntes, i a qui hem volgut fer un petit homenatge a l’obra”.

 

El tema del muntatge també ens situa davant la por dels nens al canvi climàtica “i de com ens estem carregant el planeta”, afegeix Hervàs. L’obra, molt visual, també compta amb música enregistrada que explica algunes escenes, sense gaire text. “Ho hem escenificat de manera que s’entengui bé”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris