Grup Barietats 1_1440x961
Intèrprets de 'Barietats'. || CEDIDA
22/02/2024 Cultura
Teatre i exposicions a L'Alcavot

L'Espai Cultural apunta les activitats de finals de febrer i principis de març

La Cia. L’Alcavot Teatre presenta ‘Barietats’, aquest dissabte 24, a les 20.30 h, i diumenge 25, a les 18.30 h. D’aquesta manera es dona continuïtat al projecte TEATRÀLIA engegat l’any 2022 per oferir l’oportunitat d’experimentar el  fet teatral a tothom que ho desitgés, enguany L’alcavot ha preparat un nou espectacle.

 

En aquesta ocasió, en lloc de presentar sis peces de microteatre, es tracta d’una obra única d’uns 70 minuts de duració amb la participació de tots els actors i actrius del projecte Teatràlia.

 

‘Barietats’ és una comèdia coral en la que intervenen 11 personatges. Personatges que no es coneixen i que conflueixen, gairebé per casualitat, en un bar humil, de barri, sense luxes ni delicadeses. Arran d’un esdeveniment inesperat, les relacions i reaccions entre totes aquestes persones desemboquen en una situació inversemblant i sorprenent.

 

L’obra és original de Gabi Ruiz i serà interpretada per Albert Llort, Anna Giménez, Ariadna Puertas, Carla Aragonés, Yolanda Porras, Belén Rodríguez de Medina, Susana Morales, Ivonis, Maite Zamora, Jordi Zamora i Mariona Roca. La direcció ha anat a càrrec del propi autor.

 

 

Diumenge 25, a les 12 hores, s’inaugura l’exposició ‘Enxampats’, una mostra amb fotografies dels anys 20 del segle passat de Pere Ventura i Miró.

 

Pere Ventura va néixer a Castellar del Vallès l’any 1905 i va morir a Sabadell l’any 1993. Tot i que la fotografia no va ser la seva professió en va ser un apassionat, i fruit d’aquesta passió, que ja no va abandonar mai, són una extensa col·lecció de fotografies que, amb el  pas del temps, han esdevingut documents històrics. Ara, i fins al 24 de març, es podrà gaudir de les imatges.

 

 

Dissabte, 2 de març, continua el cicle de xerrades divulgatives de L’Alcavot. En aquesta ocasió, a partir de les 11 hores, es podrà comptar amb la presència d’en Xavier López-Atalaya, mestre de primària i terapeuta en desprogramació biològica, amb una xerrada que porta per nom ‘Les cèl·lules senten les teves emocions’.

 

Una emoció mal canalitzada afecta més del que pensem, sobretot a la infantesa perquè encara no  es té la maduresa per gestionar-ho. Com a mestre, Lòpez-Atalaya ha aprofundit en l’educació emocional i ha comprovat com afecta en l’edat adulta. Ser conscients dels bloquejos emocionals fa que es desprogramin creences limitadores, xocs mal gestionats i traumes silenciats dels nostres avantpassats.

 

I dissabte 2, a les 18.30 hores, i diumenge 3, a les 18.30 hores, la companyia de teatre i dansa Petit Món presentarà el nou espectacle ‘Això no és vida’. Es tracta d’un text original de Sergi Belbel, Albert Espinosa i David Plana.

 

Una proposta carregada de sentiment protagonitzada per cinc dones, circumstància que, a més del propi contingut, enllaça directament amb la reivindicació de la importància de les dones a la societat que celebrem en aquestes dates. El dia 8 de març és el  dia internacional  de les dones i aquesta obra és un gra de sorra més per celebrar-lo.

 

“Això no és vida” és una paròdia esbojarrada sobre la tendència humana a complicar-se l’existència, sobre els entrebancs i peripècies de cinc dones condemnades a conviure amb els drames i les frustracions que elles mateixes s’han creat.

 

 

Crònica d’activitats

 

Dissabte passat, vam poder gaudir a L’Alcavot de l’actuació del grup musical Alea, una formació de cançó pop d’autor creada l’any 2017 a Sant Quirze del Vallès per la Montse Avellaneda i l’Alba Jiménez. El concert va ser un èxit tant per la qualitat dels intèrprets com per l’assistència de públic. En el seu repertori Alea va incloure temes propis i versions d’altres autors, sempre amb la intenció de transmetre missatges positius i d’esperança. Missatge que va arribar als espectadors amb energia i  sensibilitat. Un molt bon concert que va deixar tothom content.

 

 

Diumenge 18 al matí va tenir lloc una nova proposta del cicle d’espectacles familiars a L’Alcavot. En aquesta ocasió va ser el rondallaire i educador Keke Shuga qui es va fer càrrec de posar en escena un espectacle de contes amb dues històries carregades de missatge i valors, per una banda L’Estrella Facunda i per l’altra el Gorreta Blava.

 

L’assistència va ser molt més nombrosa en la darrera proposta infantil i va comptar amb un públic molt entregat i participatiu. Va ser un matí divertit i encertat en el que les famílies van gaudir força. Cada nen va rebre un regal i tothom va sortir molt satisfet.

 

L’Alcavot continuarà amb el seu objectiu de consolidar la programació  d’espectacles familiars. Per aconseguir-ho ha posat en marxa el Carnet infantil, que consisteix en una mena d’abonament que permet l’entrada gratuïta a tots els espectacles familiars de l’any. La quota és només de 25 euros.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris