lamotxilladelada4quimbotey_617x412
Xavi Idàñez i Txell Botey són els intèrprets de Teatre al Detall i presenten ‘La motxilla de l’Ada’ diumenge. || CEDIDA
26/11/2021 Cultura
Teatre al Detall torna amb ‘La motxilla de l’Ada’

L'obra tracta sobre les persones transgènere; hi haurà música en directe de La Tresca i la Verdesca

Marina Antúnez

Aquest diumenge, a les 12 hores, la Companyia Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca tornen a l’Auditori Municipal amb la proposta La motxilla de l’Ada, un muntatge de teatre familiar. Aquesta obra tanca una trilogia que Teatre al Detall va iniciar amb L’Endrapasomnis i que va seguir amb La nena dels pardals –espectacles que també es van poder veure a l’Auditori Municipal.

 

La protagonista, aquest cop, és l’Ada, “una nena valenta que venç la por a mostrar la seva identitat”, explica la Txell Botey, la intèrpret del muntatge, juntament amb Xavi Idàñez, dirigits un cop més per Joan M. Segura Bernadas.

 

L’Ada és transgènere. Va néixer com a Adam i tothom li deia que era un nen, però ell no se’n sentia. “Nosaltres pensem que als nens se’ls pot parlar de tot mentre se’ls parli amb sensibilitat i esperança”, afegeix Botey. De fet, els infants entenen d’una manera molt més fàcil què significa ser una persona transgènere. “Ho entenen d’una manera molt més natural que els adults perquè molts ja s’han trobat a classe amb nens i nenes que ho han viscut”

 

L’Ada és una protagonista absent, que no apareix físicament a l’escenari, sinó que és a través dels seus dibuixos, unes projeccions que es poden veure al fons de l’escenari.

 

L’espectacle de Teatre al Detall és molt brillant, vibrant i positiu, esperançador, divertit i colorista. “Quan l’Ada decideix ser l’Ada és una nena feliç i això ho havíem de celebrar”, reconeix Botey.

 

La música de La Tresca i la Verdesca és  molt rítmica, amb un estil rock i pop més energètic. I l’escenografia és una mica diferent d’altres vegades, ja que en aquesta ocasió es nodreix d’elements del teatre. “Representa que som dos pares que fem una conferència i que agafem elements que trobem al teatre”.

 

Del fet trans encara se n’ha de parlar molt. “Cal conscienciar i respectar tothom, això els nens ho viuen d’una manera molt natural”, afegeix Botey

Comparteix
M'agrada
Comentaris