imatge frederick 196348_1440x961
 Teatre al Detall presenta ‘Frederick’ diumenge. || CEDIDA
02/04/2024 Cultura
Teatre al Detall torna a l’Auditori

La companyia presenta ‘Frederick’, una proposta diferent que es podrà veure en dues sessions

Marina Antúnez

La companyia Teatre al Detall, que al juliol celebra el 20è aniversari, torna a l’Auditori Municipal diumenge dia 7 d’abril amb una proposta emotiva i arriscada, Frederick.  A Castellar del Vallès, la companyia ja té molts seguidors que no es volen perdre cap dels espectacles que proposen i presenten a la vila, de gira.

 

Aquesta vegada, caldrà afanyar-se perquè l’obra només permet un aforament de 70 persones, és per això que l’Ajuntament l’ha programat en dues sessions, una a les 11 h i, l’altra, a les 12.30 hores. El públic no es trobarà un format convencional, sinó que pujarà amb els actors a l’escenari. “Té un format particular, la gent tindrà una vivència, passaran coses, estem molt a prop”, diu Txell Botey, que interpreta el muntatge al costat de Xavi Idàñez.

 

Frederick és un conte clàssic de Leo Lionni, que va escriure l’any 1963. “Va agafar la faula de la cigala i la formiga i li va donar la volta”.  En aquest sentit, es pregunta per què els qui es dediquen a fer una cosa artística no són prou treballadors ni es valora la seva feina? “Anem a posar en valor aquesta altra manera d’entendre el món”, diu Botey.

 

La idea va sorgir durant la pandèmia perquè de sobte els artistes van ser molt sol·licitats, “tothom necessitava els artistes, que féssim vídeos, tothom trobava a faltar l’art en directe”, recorda Botey.

 

Quan la pandèmia es va acabar, tothom se’n va oblidar. Pintors, escultors, actors, ens van donar moltes coses i, sobretot, a veure el món d’una manera diferent. El de Frederick “Sempre ens ha semblat un conte molt bonic perquè ens hi hem sentit identificats”.

 

La història es completa amb la direcció de Toti Toronell i la composició a càrrec de Nacho López i del també actor Xavi Idàñez. Jordi Palet ha escrit la història. “A més, jo també ballo”, diu Botey.

 

L’obra està recomanada a partir de 3 anys, “tot i que l’edat ideal per veure’l és a partir de 5 anys, perquè ho gaudeixin del tot i perquè l’espectacle té un punt poètic on la paraula és important”, afegeix l’actriu. Tot i així, consideren que són espectacles tranversals, també per al públic adult que acompanya els infants.

Comparteix
M'agrada
Comentaris