20230121 210927_1440x961
Fanny Bulló i Josep Maria Roviralta durant l'espectacle 'Negatius'. || CEDIDA
25/01/2023 Cultura
El teatre de L'Alcavot per obrir el 2023

El cap de setmana passat, l'Espai Cultural va dur a terme dues propostes escèniques

El passat dijous, 19 de gener, va tenir lloc una nova sessió de S’horabaixa, el  cafè-teatre de L’Alcavot. El conjunt musical Shake & Laü va oferir un repertori de versions d’èxits del segle XXI, cançons modernes presentades en clau de swing, jazz, blues, soul i una mica de funky. Laura Pastor va ser l’encarregada de dinamitzar la vetllada amb la seva veu profunda i amb la seva energia, que va saber transmetre des de l’inici del recital  fins als bisos finals. L’Ernesto Olvera va completar l’actuació amb l’acompanyament musical al teclat. Des de la banqueta del pianista va saber afegir-se al dinamisme impulsat per la Laura i va ser capaç de transmetre emocions i eufòria amb solos impressionants. Va ser un concert molt animat, molt participatiu i molt celebrat pels espectadors. Poc més d’una hora de música que va quallar ràpidament i  es va aconseguir un alt nivell de complicitat entre artistes i espectadors.

 

 

El  cap de setmana va estar dedicat al  teatre. Dissabte 21 i diumenge 22, l’actriu Fanny Bulló i l’actor Josep Maria Roviralta van estrenar un espectacle teatral original de Sílvia Navarro, directora, dramaturga i guionista llicenciada en Sociologia. Amb el títol Negatius, es va presentar una teatralització  de textos que parla de la Guerra Civil espanyola, un dels conflictes més importants queha marcat la història d’aquest país. S’hi parla de guerra, de persones refugiades, d’imatges i invisibilitzacions. I tot això, a través de la visió de Robert Capa, però darrere d'aquest nom no hi ha només un fotògraf, sinó dues persones, dues mirades, dues maneres de veure i viure.

 

El minimalista muntatge escènic centrava l’atenció en la vida dels dos personatges reals, que van crear el pseudònim Robert Capa. A poc a poc, es va anar desgranant la relació entre els dos protagonistes de la història, de com es van conèixer, com es van relacionar, com van conviure i com van fer del fotoperiodisme una filosofia de vida, el motor que els mantenia l’energia vital. Tant l’actor Roviralta com l’actriu Bulló van fer un desplegament de registres i emocions que van traspassar la quarta paret. Negatius esdevé una proposta necessària per endinsar-nos i conèixer amb detall la gran tasca que va desenvolupar el fotògraf Robert Capa, però descobrint que, en realitat, eren dos: l’hongarès Endre Erno Friedmann i l’alemanya Gerta Pohorylle, més coneguda com a Gerta Taro. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris