A7 6507_950x634
Marc Buxaderas i l'entitat SUMA+, convidats del BRAM!, acompanyats de col·laboradors del festival - Q.PASCUAL
08/02/2020 Cultura
La segona nit de cinema del BRAM! trasllada un missatge reflexiu a l'Auditori

Marc Buxaderas i l'entitat SUMA+ van ser els convidats de la jornada, abans de la pel·lícula 'Especiales'

El BRAM! va tornar a demostrar que és molt més que un període de dies en què surt a compte anar a l'Auditori a veure bones pel·lícules a bon preu. La segona jornada del festival va arrencar amb dos convidats abans de la projecció d’Especiales. I ambdós van oferir un aperitiu reflexiu d'acord amb la temàtica del film. Un d’ells va ser l'estudiant de periodisme Marc Buixaderas, un noi que va néixer l'any 1999 amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica i que és el creador de l’espectacle en forma de monòleg Posa un discapacitat a la seva vida.

 

 

El jove va ser entrevistat, abans del film, per la presentadora Marina Antúnez. Va parlar sense embuts del seu dia a dia, sobre la seva mobilitat restringida i "el ritme en què transcorre tot", al qual li és complicat adaptar-se. Ho va fer desenfadadament, posant-se el públic a la butxaca i carregant les paraules de missatges: fan falta referents dins de l'àmbit de la diversitat funcional, en el món del cinema i, entre altres, en els mitjans de comunicació; l'humor pot ser una eina molt eficaç per fer arribar idees; o, per exemple, va reclamar que, per arribar a un estat de normalització, fa falta invertir recursos. 

 

Marina Antúnez entrevistant a Buxaderas - Q.Pascual

Marina Antúnez entrevistant a Buxaderas - Q.Pascual

 

La segona nit del BRAM! va tornar a omplir l'Auditori - Q.Pascual

La segona nit del BRAM! va tornar a omplir l'Auditori - Q.Pascual

 

 

Buixaderas també va lloar la tasca de SUMA+ Castellar, la segona presència convidada de la nit. "Per mi significa molt ser aquí, em sento molt meu l'objectiu de l'entitat. Tothom hauria de tenir un SUMA+ a la vida. I, al final, l'objectiu és tan noble i amb tan contingut que penso que és molt positiu. Per això avui soc aquí", va expressar. 

 

Al seu torn, la presidenta de SUMA+, Rat Basterretxea, va explicar la tasca de l'entitat: "Volem que els nens i els adolescents puguin ser com ells són, independentment de la diferència, de com siguin, i que se'ls doni el suport que necessiten per ser atesos. Aquesta és la nostra lluita, és el nostre canvi de consciència"

 

El regal oficial als convidats del BRAM! és una bossa de mongetes del ganxet de Can Casamada - Q.Pascual

El regal oficial als convidats del BRAM! és una bossa de mongetes del ganxet de Can Casamada - Q.Pascual

 

 

Especiales

Especiales és una pel·lícula protagonitzada pel Bruno i el Malik, dos amics que durant vint anys han viscut en un món diferent: el dels infants i adolescents autistes. A càrrec de dues organitzacions sense ànim de lucre, formen joves perquè siguin cuidadors de casos d’autisme sever. D’aquesta manera creen una associació excepcional, fora dels entorns tradicionals. La història es basa en fets reals.

 

Programació de dissabte

Aquesta nit, després de la projecció del documental El Pilar. Resistència cinematogràfica. Filmmakers clandestins (1960-1978) hi haurà actuacions musical.

 

El Cor de la Nit (veus infantils), SOM·night (cor de noies) i Musicorum (cor mixt), les corals Musicoreum amb totes les formacions al complet, duran a terme un concert dissabte 8, a les 21 h, sota la direcció de Sònia Gatell amb el pianista Sergi Rodríguez, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Sota el títol de ‘BRAM! i pop’ oferiran un repertori de bandes sonores d’estil pop i rock per a cor i piano, amb el propòsit d’arribar a tots els públics i convertir-se així en una proposta amb ritme i energia. Al concert s’inclouran temes de pel·lícules musicals tan populars com Newsies, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Rent, High School Musical, Mamma mia! o El gran showman.

Consulteu la programació del BRAM! clicant aquí

Comparteix
M'agrada
Comentaris