23755189 1446653448780753 2248898574028334680 n_950x634
Sandra Bautista actua al Calissó Cultural aquest divendres, a les 21 h. || CEDIDA
23/11/2022 Cultura
Sandra Bautista cantarà al Calissó Cultural, divendres

La cantautora va ser la guanyadora del Sona9 de l’any 2018

Marina Antúnez

La cantautora de Lliçà de Vall Sandra Bautista actua aquest divendres, a les 21 hores, al Calissó Cultural. Presentarà les cançons que formen part dels seus dos darrers discos, La casa de les mil olors (2017) i Trapezista (2019). “També algunes cançons que he anat llançant a posteriori com a single”, diu Bautista. A més, també inclourà temes que formaran part del seu tercer dics, “i ja les vaig presentant perquè la gent pugui anar-les escoltant”.

 

Bautista canta amb una barreja d’estils, des del més llatinoamericà i brasiler fins a tocs més folk o jazz “perquè com a cantautora m’agraden molts estils diferents”.

 

Va ser la guanyadora del Sona9 2018. “No m’ho esperava perquè jo feia un any que m’havia llançat al món de la música, tímidament”. En aquest sentit, tenia cançons a casa i el productor li va suggerir que les pengés a la xarxa. “Amb aquestes cançons, que per a mi són molt lluny del què soc ara, em vaig presentar a aquest concurs”. Reconeix que va ser llarg i entretingut, que va haver de passar moltes fases i que, finalment,  entre tres finalistes, ella va resultar la vencedora. “A partir d’allà, vaig poder enregistrar el meu segon disc”.

 

La cantautora va participar,  cantant, al programa Preguntes Freqüents de TV3, i també va interpretar el Cant de la Senyera a la cloenda de la cerimònia de les Medalls d’Or de la Generalitat.  “Em va fer molta il·lusió perquè aquell any es donava medalla a la Roser Capdevila, mare de les Tres Bessones, que tinc en estima”.

 

Normalment, Bautista actua sola però també toca amb Barbarengui com a guitarrista, i a més, té una banda de quatre músics, amb qui toca per a sales més grans.

 

L’artista canta tan en català com en castellà. Al primer disc, n’hi havia més en castellà; al segon, més en català. “Ho faig segons la temàtica, no tinc una preferència, com em sorgeix en aquell moment”. Reconeix que, arran del Sona9 va començar a escriure més en català.

 

Les seves cançons parlen de persones concretes i, sobretot, de familiars. “M’és més fàcil parlar d’algú concret, ja sigui família o persones rellevants”. També té altres temes reivindicatius o que parlen, fins i tot, de la mort

 

 

Propers concerts al Calissó Cultural

L'espai ja ha donat a conèixer la programació del desembre. El divendres dia 2, és prevista una jam session amb Fan Music Club. Dissabte 3, els boleros ens acompanyaran de la mà de Silvia Ugarte. Divednres 9, Double AM seran els protagonistes, i per diumenge 11, de 12 h a 14 h, s'ha previst un vermut sging amb Swingcopats i SonaSwing. 

 

Divendres 16, tornen les Jam Session amb Acció Musical Castellar. Dissabte 17, Donkey Ahead ens presenta un repertori de rock i blues. Divendres 23, a les 21 h, Miquel Moya serà el protagonista, mentre que dissabte 24, ho serà el Kor Ítsia, amb un vermut de Nadales. 

 

Per tancar el mes, divendres 30, a les 21 hores, s'ha previst una actuació de Mucca. I dissabte 31, una jam amb Fan Music Club. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris