WhatsApp Image 2020 09 21 at 18.21.55_1440x961
Rosa M. Arner i Lídia Urrútia, les Dames del Crim, presenten el III Sabadell Negre al Connectats - R.G.
22/09/2020 Cultura
Sabadell Negre torna a seduir la ciutat

Les Dames del Crim, la castellarenca Lídia Urrutia i Rosa Maria Arner, presenten a Ràdio Castellar el programa d'actes i les novetats

Rocío Gómez / Marina Antúnez

Sabadell Negre tornarà a conquerir la Llar del Llibre de Sabadell, malgrat la pandèmia, entre els dies 13 i 17 d’octubre. Aquesta setmana, les impulsores del festival, Rosa Maria Arner i i la castellarenca Lídia Urrutia, van passar pels micròfons de Ràdio Castellar al programa Connectats per avançar-nos-en alguns detalls. Totes dues, les Dames del crim, van explicar com han fet sobreviure amb la pandèmia, les sessions del club de lectura que condueixen a Sabadell i que té lloc, un cop al mes, a la Llar del llibre, i de com encaren el festival Sabadell Negre per aquesta tardor. “El club va seguir, un cop es va iniciar el confinament, per l’aplicació Zoom”, diu Rosa Maria Arner. La situació, tot i que les va deixar una mica descol·locades, “també ens va permetre compartir tertúlia amb escriptors de fora, com Domingo Villar”, explica Lídia Urrutia. Al club també van comptar amb la participació de Ferran Grau i Oriol Molas, entre d’altres. La resposta per part del públic va ser bona, amb una mitjana de 17 participants. El club seguirà aquest curs però amb inscripció prèvia, seguint les pautes del Gremi de Llibreters.

Concretament, Sabadell Negre celebra enguany la tercera edició. Urrútia i Arquer esperen poder dur a terme el certamen presencialment, tot i que ja tenen un pla b, “que és fer les activitats virtualment”, apunta Arner. Cada dia s’ha programat una activitat i, com cada any, l’Ajuntament s’ha posat al costat de les Dames del Crim.

 

El club de lectura, i també del festival Sabadell Negre s’adaptarà a les mesures Covid-19 i es durà a terme fora de l'horari comercial. Enguany, el programa del festival inclou una taula de còmics de Sabadell Còmics; una màster class amb Albert Beorlegui, expert en cinema que parlarà sobre la pel·lícula ‘Casablanca’;  l'escriptor Ferran Grau, que presentarà el llibre  ‘L’hivern del coiot’; Irene Solanic, amb ‘Paraules de mort’; Andreu Martín i Alexis Radelo, “que estan dins un projecte que es diu ‘Afinitats selectives’”, apunta Arner, patrocinat pel Ministeri de Cultura i que els arriba a través de l’editorial Siruela. D'altra banda, també s'ha programat  una taula d’autores que estrenen novel·les. “Òmnium Cultural patrocina una d4e les taules”, afegeix Urrútia.

 

Cal destacar que una de les novetats d'aquesta 3a edició és el cartell, que sorgeix arran d’un concurs proposat als alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Vallès. Durant la setmana Sabadell Negre es farà l'entrega del premi a la guanyadora i es donarà un certificat de participació als estudiants que han presentat la seva proposta.

 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris