ae35b299 18ad 471e 89c1 30ca10cca6bc_1440x961
Moment de la xerrada de l'historiador Llorenç Genescà, dissabte passat, a la capella del Puig de la Creu. || CEDIDA
15/05/2024 Cultura
Revivint la història del Puig de la Creu

Arima Experiències va comptar amb l'historiador Llorenç Genescà per a una xerrada, dissabte

Marina Antúnez

Dissabte 11, Arima Experiències va dur a terme una xerrada amb sopar al Puig de la Creu. L’acte va comptar amb l’historiador Llorenç Genescà, que va parlar dels orígens del Puig de la Creu. “Estem molt contents de com va funcionar la primera sessió perquè és un tipus de format que ens agrada molt”, deia Clara Martí, responsable d’Arima. En aquest sentit, apuntava que els assistents van poder arribar al Puig de  dia, gaudint de les vistes i la llum del capvespre, “després entraven a la capella, encara de dia, i des d’allà s’anava fent de nit”. Quan van tornar a fora i el panorama era totalment diferent, de nit. Allà van sopar.

 

La xerrada, d’una hora de durada, va servir per conèixer la història de la família Montcada, primers propietaris coneguts documentalment del Puig de la Creu. De la possibilitat que Maria de  Terrassa hi traslladés la comunitat femenina que vivia al monestir de Jonqueres que ella va fundar, i de com la comtessa Garsenda de Provença el va fer traslladar a Barcelona.

 

També es va parlar de religiositat femenina i de les múltiples opcions que hi ha i de com amb el temps, especialment amb el Concili de Trento, al segle XVI aquestes religioses van perdre la seva llibertat.

 

Després, els assistents van poder sopar a fora, tipus còctel. “El Llorenç anava passant pels diferents grups de gent per si algú tenia dubtes”. Ell diu que li va faltar temps per parlar amb tothom. “Repetirem, ens va agradar molt el format”.

 

Properes activitats

 

El pròxim 8 de juny a les 20 h s’ha programat un concert amb els creadors d’ Alan, el musical i la Carla Miralda, qui va ser finalista de la segona edició d’eufòria.

 

Es podran adquirir entrades fins al mateix dia del concert, del 14 de maig al 2 de juny a un preu més econòmic.

 

Després, s’ha previst un sopar opcional al terrat, que s’ha de pagar a part.

 

Es podran fer les reserves a arima.experiencies@gmail.com o al telf 666701455

Comparteix
M'agrada
Comentaris