1000037747_617x412
Al centre, E.Viladoms parla de la seva novel·la 'La casa del Pla'. Al costat esquerra, la historiadora Gemma Perich; al dret, l'editor Jaume Huch i la presidenta del CECV-AH, Marina Antúnez. || A.P.
22/03/2024 Cultura
Un retrat novel·lat de la vida dels anys 30 a Castellar

E.Viladoms va presentar la seva primera novel·la, 'La casa del Pla', al Centre d'Estudis

Fins a 30 persones van assistir, dimecres passat, a la presentació de la novel·la La casa del Pla d’E. Viladoms.

 

L’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Castellar - Arxiu d'Història, va tenir lloc a la Sala Violant Carnera i va comptar amb la presentació a càrrec de la presidenta del CECV-AH, Marina Antúnez, la historiadora Gemma Perich, l’editor d'Edicions de L'Albí i també escriptor Jaume Huch i l’autora, Enriqueta Hernández Farell. El llibre documenta els anys 30 del segle XX a Castellar a través de la ficció. Relata, amb un llenguatge ric i acurat, la vida quotidiana d'aquells temps, situant-se al carrer de Sant Jaume, un indret on Hernández havia nascut i viscut. Hi retrobem la fàbrica, el teatre, les persones que hi vivien, un relat fet a partir de la memòria familiar. 

 

A l'inici de l'acte, es va projectar un vídeo curt on la mare de l'Enriqueta fa lectura de la sinopsi del llibre. A continuació, la Perich va apuntar que "documenta el període del 1933 al 1938, que fins ara no teníem, ja que només comptàvem amb el llibre de Montagut, que ens retrata el període històric de principis del s.XX". L'editor Huch va destacar "que el relat de l'Enriqueta ens atrapa des de l'emoció i gent com jo mateix, que no soc de Castellar, ara ja em sento una mica d'aqui". La presidenta, Marina Antúnez, va comentar "que no només és una novel·la de valor pel contingut sinó també per la forma, perquè està tan ben escrit"

 

Per la seva banda, Enriqueta Hernández, que utilitza el nom d'E.Viladoms com a nom de ploma, va agrair la bona acollida de la novel·la La casa del Pla i va manifestar que "per a mi, fer aquesta novel·la ha estat un dol, en una època que jo no vaig viure però que recupero de tot allò que he sentit de la mare, la família". Recorda persones que van desaparèixer amb la guerra, un període marcat per la república i l'esclat de la guerra, un document, sense dubte, històric i fet des de la ficció. 

 

Una trentena de persones assisteixen a la presentació de 'La casa del Pla'. || J. J.

Una trentena de persones assisteixen a la presentació de 'La casa del Pla'. || J. J.

Comparteix
M'agrada
Comentaris