20  Chico_950x634
‘Chico’ de Charles Chaplin es podrà veure el dia 7 de maig a l’Auditori. 
05/05/2021 Cultura
Recta final de la temporada al Cineblub

El Club Cinema Castella Vallès anuncia els actes previstos pel maig i juny

Charles Chaplin, el DocsBarcelona A Prop i les pel·lícules Entre nosotras i Otra ronda protagonitzen el final de curs del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV), que  completarà el mes de maig i juny amb una programació molt diversa d’activitats i que coincidirà amb l’inici de la celebració del seu desè aniversari. L’entitat castellarenca se suma al BCN Film Festival i al DocsBarcelona, i també a la programació municipal al voltant de la sensibilització LGTBIQ+ i del Dia de l’Associacionisme Cultural. També oferirà les projeccions habituals del Cicle Gaudí i el DocsBarcelona del Mes.

 

La primera projecció serà aquest divendres, 7 de maig, amb El chico, de Chaplin, una gentilesa del BCN Film Festival i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs. La pel·lícula commemora enguany el centenari. També es projectarà un curtmetratge de Chaplin, Vida de perro. La pel·lícula francesa Entre nosotras, de Filippo Meneghetti, també s’ha programat pel mes de maig, en concret, el proper divendres 21. La cinta ha estat molt reconeguda en diversos premis, com ara el Cèsar, en què va recollir el guardó a millor opera prima. Aquest film s’inclourà en una programació d’activitats LGTBIQ+  a Castellar i explica una història d’amor entre dues dones jubilades, secretament enamorades.

 

L’Auditori  Municipal serà aquest 2021 una de les nou sales de la província de Barcelona on el Festival DocsBarcelona s’aproparà novament al públic, amb tres títols en una setmana: el dimecres 26 de maig, amb una sessió de curtmetratges que inclouran temes tan variats com la memòria històrica a Galícia, la lluita dels treballadors de la Petroquímica de Tarragona, la cura de persones amb diversitat funcional i la difícil tasca dels teleoperadors comercials; el dijous 27 de maig serà el torn de La vida secreta del Doctor Grinberg, d’Ida Cuéllar, un thriller trepidant sobre la desaparició de Jacobo Grinberg, que va ser un especialista en l’estudi de la telepatia i considerat per a molts com l’Einstein de la consciència. El DocsBarcelona A Prop es completarà el divendres 28 de maig, amb Altsasu (Gau Hura), de Marc Parramon i Amets Arzallus. El film vol oferir una mirada íntima al factor humà del cas Altsasu.
 

El CCCV també s’adherirà el 4 de juny al Dia de l’Assocacionisme Cultural amb un seguit d’activitats que giraran al voltant del 10è aniversari de l’entitat i del procés de recerca que l’entitat està duent a terme amb vistes a la publicació, aquesta tardor, de la revista Plaça Vella, que edita el Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història, i que en aquesta ocasió versarà sobre la història del cinema i del cineclubisme a Castellar. El colofó del DASC, que es du a terme en col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs, serà la projecció de la pel·lícula danesa de Thomas Vinterberg Otra ronda, guanyadora de l’Oscar a millor pel·lícula internacional.

 

Cicle Gaudí

El Cicle Gaudí inclou dos títols destacats molt premiats a la darrera edició dels premis que atorga l’Acadèmia del Cinema Català: el 16 de maig es projectarà La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, guanyadora de cinc premis Gaudí, incloent el de millor pel·lícula; i el 18 de juny, la cita amb el setè art serà amb My Mexican Bretzel, de Núria Giménez Lorang, pel·lícula experimental que recull imatges domèstiques fetes entre els anys 40 i 60 . Entre d’altres guardons, la cinta va recollir els premis Gaudí a millor documental i millor muntatge, a més de ser premiada als festivals de Gijón i Rotterdam i als premis Feroz i nominada als Goya a milor documental i direcció novell. Finalment, els títols habitual del DocsBarcelona del Mes seran Com robar un país (14 de maig) i Dani Karavan (11 de juny).

Comparteix
M'agrada
Comentaris