maxresdefault_950x634
L'Adalú publica el llibre 'La cocina de Mamalú', on explica receptes vegetarianes per a paladars carnívors. || CEDIDA
29/04/2021 Cultura
El receptari de l’Adalú (Mamalú)

El llibre inclou diverses propostes vegetarianes, pensades també per als amants de la carn

Marina Antúnez

La viverista Adalú, resident al viver El Vergel de las Hadas de la Serra de Castellar, publica el llibre que ha titulat La cocina de Mamalú. Recetas vegetarianas para paladares carnívoros, amb l’editorial Círculo Rojo. “Explico com fer el pa de carn, el matambre, dono la volta a les receptes que jo menjava abans però al vegetarianisme”. L’Adalú va néixer a l'Uruguai, tot i que fa molts anys que viu a Catalunya, i ara ja fa temps, a Castellar. Al seu país, ella seguia una cultura del tot carnívora, “jo era addicta a la carn, t’ho asseguro”. Però cada vegada que matava un animal - ella vivia al camp i a casa es criaven, alimentaven i es mataven el bestiar - ella se sentia molt infeliç. Va passar el temps i quan va anar a viure a Montevideo encara se sentia pitjor, "perquè havia de comprar carn que havia matat algú altre"

 

En una ocasió, va fer una promesa a un ànec. “Li vaig jurar que un dia deixaria de menjar animals”. I així va ser, al cap d’uns anys, quan l’Adalú va venir a Espanya i va veure que, a la televisió, entrevistaven una parella vegetariana. “Quasi que m’enamoro de tots dos!” perquè aleshores no se’n parlava, del vegeterianisme. L’Adalú va començar a investigar i a fer receptes.

 

El volum que publica inclou 50 propostes, que parteixen d’una base, i que després ella s’inventa i adapta. “Els amics que tasten les meves receptes em diuen que semblen fetes amb  carn”. Ella diu que, des que és vegetariana, és més feliç i que la cuina s’ha transformat en una altra cosa.

 

Al receptari també explica com fer el seità, per exemple.  Exposa les receptes de la manera tradicional, amb una fotografia, posant els ingredients, desenvolupant la recepta i inclou alguna observació. “Són primers plats, o plat únic, ja que a Uruguai mengem només un plat i una amanida, o una sopa per començar”. De moment, ha publicat el primer volum i ja té a punt el segon, que seguirà la mateixa línia. “I al tercer volum explico com fer embotits”. En total, té més de 300 receptes vegetarianes escrites, que ara ha anat ordenant.

 

'La cocina de Mamalú'

'La cocina de Mamalú', d'Ed. Círculo Rojo

Comparteix
M'agrada
Comentaris