Nelu Rovira_1440x961
Nelu Rovira va actuar, divendres passat, a L'Alcavot Espai Cultural. ||CEDIDA
14/03/2023 Cultura
Propostes de L'Alcavot per al mes de març

L'Espai Cultural segueix endavant amb més propostes per a tots els públics

El dijous 9 de març es van reprendre les sessions de S’horabaixa a L'Alcavot Espai Cultural amb la visita dels Llenguaferits David Vila i Ros i Jessica Neuquelman. Tots dos van presentar l’espectacle PERSPECTIVES, un espectacle basat en contes i relats originals del David Vila. A partir d’aquests contes i de les traduccions al francès fetes per la Jessica Neuquelman, van fer viatjar el públic per mons irreals i absurds, però molt lligats en essència amb el dia a dia que ens toca viure.  Els relats i contes es van caracteritzar pel sentit de l’humor i van deixar palesa la capacitat de Vila per extreure grans històries de petits detalls quotidians que sovint passen inadvertits. Van convidar el públic a delectar-se amb l’escolta de microcontes en dos idiomes, llegint-los alternativament en català i francès, comparant-los i entenent-los. Perquè cada llengua és, ras i curt, una perspectiva única i genuïna del món.

 

Com és habitual a S’horabaixa,  el públic va poder gaudir d’una consumició i sopar. Tot plegat, va ser una molt bona vetllada, interessant i molt agraïda pels assistents. En acabar, els assistents van poder comentar amb els protagonistes aspectes i detalls de l’espectacle i de la seva tasca de defensa de la llengua catalana.

 

 

El passat divendres dia 10, a L'Alcavot es va dur a terme un concert de Nelu Rovira. El cantant sabadellenc, que toca tots els pals musicals, des de cançó melòdica fins al rock més potent, passant per les balades, el pop, la rumba, el funky, el bolero i tot el que ens puguem imaginar, va fer gaudir el públic assistent gairebé durant dues hores. Al concert va repassar èxits de Sau, Beatles, Creedence, Nino Bravo, Sabina, Sopa de Cabra, Camilo Sesto, Brincos, Fito, Miguel  Rios, Peret, Loquillo, Elvis i molts altres. El públic s’ho va passar d’allò més bé cantant gairebé totes les cançons, seguint el  ritme picant de mans i interactuant amb el cantant. Tal com va passar el passat 20 d’octubre, quan Nelu va actuar per primera vegada a L’Alcavot, l’eufòria es va disparar.

 

 

El dissabte dia 11, L'Alcavot va oferir un espectacle  familiar a càrrec de la Susagna Navó, una experimentada rondallaire i actriu que fa més de 20 anys que es dedica a l’espectacle. Forma part de l’associació Caravàs, responsable de l’organització del  festival  de contes VAS de Sabadell. Va oferir un espectacle titular L’Armari vermell del  contes, especialment adreçat al públic infantil.

 

Va ser una proposta ideal per compartir amb pares, mares, avis i àvies. La Susagna va ensenyar el seu armariet de color vermell del que va anar treient un bon grapat de contes que va desplegar a l’escenari. Contes variats, divertits, emocionants i sorprenents. L’assistència de públic va ser molt minsa, això no  obstant, no desmereix la bona actuació  de la rondallaire, que va demostrar una qualitat i professionalitat admirables. El proper dissabte, 18 de març, a les 12 del migdia, la Susagna navó  presentarà el seu espectacle Cóctel de cuentos. En aquesta ocasió  l’entrada serà lliure i la Susagna aprofitarà per gravar l’actuació amb l’objectiu de promocionar la seva tasca.

 

 

La primavera passada L’Alcavot Espai Cultural va endegar el  projecte Vols fer teatre?, obert a totes les persones interessades, sense importar l’edat ni l’experiència. D’aquell projecte van sorgir sis propostes de treball que s’han materialitzat en 6 obres de teatre que, agrupades sota el nom Teatràlia.

 

Durant el cap de setmana, s’han fet representacions d’aquestes sis obres que ja van ser estrenades al  febrer. El dissabte se’n van fer tres: Mots encreuats, interpretada per Anna Giménez i Albert Llort, dirigida per Gabi Ruiz; Seguretat Vial, interpretada per Jordi Zamora, Mariona Roca i Gabi Ruiz, qui va substituir Carolina González, per indisposició d’aquesta, dirigida per Gabi Ruiz; i la tercera és Convictes convíctimes, interpretada per Ariadna Puertas i Carla Aragonés, dirigida per Gabi Ruiz.

 

I el  diumenge es van fer les altres tres: Base 57, interpretada per Lídia Guarch i Ivonis, dirigida per Josep Maria Roviralta; Temps desitjat, interpretada per Maite Zamora i Gabi Ruiz, dirigida per Gabi Ruiz; i la tercera és Malasortisme, interpretada per Susana Morales, Yolanda Porras i Belén Rodríguez de Medina, dirigida per Gabi Ruiz.

 

En aquesta segona tanda de representacions es va poder veure una destacable evolució en la interpretació dels actors i actrius. L’experiència de la primera vegada els va permetre actuar amb més seguretat i menys nervis. Cal, doncs, valorar molt positivament aquest projecte i, atesa l’acceptació del públic i l’interès demostrat pels participants, el projecte continuarà en el  futur amb nous participants i amb els que ja hi són.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris