A7301346_1440x961
El darrer itinerari del CECV-AH va finalitzar a Ca n’Ametller amb un tast de vins a càrrec d’Adrià Garriga, responsable de la Masia La Muntada de Sant Llorenç i elaborador dels vins 5 Quarteres. || Q. P. Quim Pascual
10/01/2022 Cultura
Programació regular d’itineraris històrics

El Centre d'Estudis de Castellar estrena la proposta 'Un tomb per la història'

Redacció

El Centre d’Estudis Castellar - Arxiu d’Història estrena l’any 2022 presentant una novetat, que es concreta amb una proposta regular d’itineraris per Castellar del Vallès. La idea és oferir a la ciutadania unes passejades de temàtica històrica per aprofundir més en el que està documentat, sobre el terreny. Els itineraris s’emmarquen sota un mateix paraigua, ‘Un tomb per la història’ i tindran lloc cada últim diumenge de mes. “S’oferiran propostes que tenen a veure amb Castellar en diferents moments de la seva història”, diu Marina Antúnez, presidenta del CECV-AH.

En aquest sentit, algunes de les passejades ens faran viatjar fins a l’Edat Mitjana a Castellar Vell i el Castell de Castellar, d’altres tindran a veure amb el període de la Guerra Civil o el modernisme, “també coneixerem més bé Castellar com a vila romana i el casc antic originari”, es recordarà el poeta Joan Arús recorrent els paisatges sobre els que ell escrivia i es  podrà entendre més bé el valor de la tècnica de la pedra seca. A més, algun dels itineraris es dedicarà a la família Tolrà, a l’estiueig a les Arenes, als usos del riu Ripoll, coneixerem l’altra cara del cementiri i sabrem perquè tres dones de Castellar van ser condemnades per bruixeria. El calendari de sortides es donarà a conèixer el 2022.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris